Jandroković o ravnatelju VSOA-e: Vjerujem da će razgovori biti konstruktivni

Jandroković o ravnatelju VSOA-e: Vjerujem da će razgovori biti konstruktivni

Sutra istječe mandat ravnatelju Vojne sigurnosno-obavještajne agencije Ivici Kinderu. Nakon otvorenog sukoba predsjednika Vlade i Republike – potvrđeno je da su u tijeku konzultacije o rješenju koje bi razriješilo spor.

Slučaj je komentirao predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković koji je danas obišao Konavle, Čilipe i Cavtat. Osvrnuo se i na saborske rasprave o pomorskom dobru i morskim lukama i izbornim jedinicama koje se očekuju sljedećeg tjedna. , piše HRT

Jandroković: Država mora funkcionirati

– Razgovori se očekuju, vjerujem da će biti konstruktivni i da će to biti riješeno, poručio je.

– Mislite li da bi taj dogovor eventualno mogao otvoriti neke druge dogovore koji već godinama stoje na mjestu?

– Vidjet ćemo, država mora funkcionirati, ovo je sada bitna funkcija i očekujem da se postigne dogovor, naglasio je predsjednik Hrvatskog sabora. 

O Zakonu o pomorskom dobru: Očekujem da će taj zakon biti donesen

Predsjednik Hrvatskog sabora rekao je da očekuje da će Zakon o pomorskom dobru i morskim lukama biti donesen.

– Očekujem da su nakon prvog čitanja predstavnici ministarstva otklonili sve one dileme oko korištenja plaža. Da će sve biti onako kako treba biti, da će one biti dostupne hrvatskim građanima, poručio je Jandroković.

Osvrnuo se i na Zakon o izbornim jedinicama.

– Što se tiče Zakona o izbornim jedinicama, ide sve prema najavama, dodao je.

Naglasio je da očekuje burnu raspravu, ali i donošenje, u prvom čitanju, tog zakona. A drugo čitanje će biti u jesen.  

Jandroković pohvalio Konavle kao općinu u kojoj raste broj stanovnika

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković danas je u Konavlima održao sastanak s načelnikom općine Božom Lasićem, a u izjavi novinarima, osim dobre suradnje općine sa središnjom vlasti, istaknuo je da su Konavle jedna od rijetkih sredina u kojoj raste broj stanovnika.

Načelnik Lasić predsjednika Sabora izvijestio je o stanju u općini, tijeku turističke sezone u kojoj “za sada sve ide prema planu”, a razgovarali su i o projektima – obnovi rive, koju su i obišli, završenom vatrogasnom domu – investiciji vrijednoj dva milijuna eura te projektu izgradnje kanalizacije.

– Dobra je suradnja općine i županije, kao i s nacionalnom razinom, projekti se realiziraju i vjerujem da će se to odraziti na životni standard ljudi koji ovdje žive. Posebno ohrabruje da se povećao broj stanovnika od posljednjeg popisa i općina Konavle jedna je od rijetkih sredina u kojoj raste broj stanovnika, što je jako dobro, istaknuo je Jandroković.