Milanović pozvao Plenkovića na hitni sastanak: “Možemo već danas!”

Milanović pozvao Plenkovića na hitni sastanak: “Možemo već danas!”

10. srpnja istječe mandat ravnatelja u ostavci VSOA-e generala Ivice Kindera, a kako bi bio izabran novi ravnatelj potreban je dogovor predsjednika i premijera.

Predsjednik Republike Zoran Milanović uputio je u četvrtak javni poziv predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću  kojim ga poziva na sastanak, a u kojemu stoji:

“Budući da nas dvojica još uvijek nismo dogovorili i usuglasili kandidata za novog ravnatelja, pozivam Vas da se žurno sastanemo, razgovaramo i usuglasimo kandidata, kao što je to propisano Ustavom i zakonom te u skladu s ustaljenom praksom kod svih dosadašnjih imenovanja  čelnika sigurnosno-obavještajnih agencija.”

Milanović je istaknuo da smatra kako se problemi kojima je ta agencija opterećena niz godina ne mogu riješiti samo imenovanjem novog ravnatelja.

“Tim više je potreban naš sastanak kako bismo raspravili i usuglasili smjernice za sistemske promjene u funkcioniranju te agencije u budućnosti. S obzirom na važnost i žurnost teme, predlažem sastanak već tijekom današnjeg dana“, napisao je Milanović., doznaje dnevnik.hr