Doktor za mito i korupciju, policajac: U tijeku su uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji

Doktor za mito i korupciju, policajac: U tijeku su uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji

Uhićenja i hitne dokazne radnje rezultat su kriminalističkog istraživanja koje provodi PNUSKOK u koordinaciji s USKOK-om.

Navedene radnje provode se na području Splitsko-dalmatinske županije, a odnose se na više osoba za koje se sumnja da su počinile koruptivna kaznena djela. U ovom trenutku može se potvrditi da je među tim osobama i policijski službenik PU splitsko-dalmatinske.

USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju te će o tome pravodobno obavijestiti javnost, priopćeno je.

Vjeko Luetić, inspektor Službe za gospodarski kriminal splitske policije poznat i kao “doktor za mito i korupciju” uhićen je u četvrtak. USKOK je javio kako na području Splitsko-dalmatinske županije provodi uhićenja i hitne dokazne radnje koje se odnose na više osoba za koje se sumnja da su počinile koruptivna kaznena djela, piše dnevnik.hr.

Inspektori PNUSKOK-a uhitili su Vjeku Luetića u četvrtak ujutro nakon višemjesečne istrage zbog sumnje da je primio mito u obliku građevinskog kamena vrijednog nekoliko tisuća eura. Mito je primio kako bi usporio ili zaustavio kriminalističku obradu nad odgovornim osobama tvrtke “Ana Kamen projekt d.o.o.” iz Kaštel Sućurca.

Prema prvim neslužbenim informacijama, Luetić je s jednim od direktora spomenute tvrtke, Ivanom Šipićem, dogovorio da će “zažmiriti” u istrazi protiv druge direktorice te tvrtke, kineske državljanke Yan Xu, piše Slobodna Dalmacija.

Luetić je zauzvrat tražio da mu Šipić nabavi najkvalitetniji kamen za gradnju i oblaganje bazena kojeg gradi u dvorištu kuće u mjestu Župa Donja u općini Zagvozd.