Daliji Orešković su branitelji pokrovitelji pljačke…

Daliji Orešković su branitelji pokrovitelji pljačke…

Na sjednici Sabora u četvrtak ministar branitelja Tomo Medved odgovarao je na pitanja zastupnika o izmjenama Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji. Podsjetimo, Medved je ranije izjavio kako je ovim izmjenama Zakona Vlada ispravila nepravdu prema 62.000 branitelja i njihovim obiteljima, kojima su za 10 posto bile smanjene mirovine ostvarene po posebnim propisima.

Za riječ se javila Dalija Orešković
Hrvatski branitelji moraju dobiti sve što im pripada za zasluge iz Domovinskog rata. Ove izmjene i dopune podržavamo, no unatoč tome neke stvari nedostaju, pa ću ja predložiti dva amandmana.

“Prvim amandmanom dodijeljuje se poseban bonus za onu skupinu branitelja koja je pokazala podršku HDZ-u, jer bez toga sve ove pljačke koje su opustošile Hrvatsku više od ratnih razaranja, ne bi bile moguće. Drugim amandman kaže da će posbenu nagradu u stotsrukom iznosu najviše braniteljske mirovine dobiti svaki branitrelj koji se javno pobuni protiv ove mafijaške pljačke koju provodi HDZ i ujedno će dobiti orden časti branitelja domovinskih vrijednosti u miru.” ,kazala je