Vlasnik uklonjenog štekata s Pjace slavi: srušio je kompletnu Ivoševićevu Odluku o komunalnom redu! Donosimo detalje

Vlasnik uklonjenog štekata s Pjace slavi: srušio je kompletnu Ivoševićevu Odluku o komunalnom redu! Donosimo detalje

Visoki upravni sud srušio je Ivoševićevu i Puljkovu Odluku o komunalnom redu iz 2022. godine! Vlasnik bistroa No stress Željko Alfirević može otvoriti šampanjac. Njegov odvjetnički tim Mijo Jeličić i Marina Bosnić tražili su od suda  da temeljem Zakona o upravnim sporovima po službenoj dužnosti pokrene postupak ocjene zakonitosti Odluke o komunalnom redu Grada Splita, donesene na 7. sjednici Gradskog vijeća Grada Splita 14. prosinca 2022. i objavljene u “Službenom glasniku Grada Splita”, broj 76. od 21. prosinca 2022. , piše slobodna dalmacija

Sud je presudi da se Odluka o komunalnom redu Splita ukida. Evo i dijela obrazloženja.

– U detaljno obrazloženoj obavijesti podnositelj u bitnome navodi da postupak prije usvajanja osporavane odluke nije proveden u skladu s odredbama članka 11. Zakona o pravu na pristup informacijama  te da nije postupljeno niti u skladu s odredbama toga zakona. Ističe i da nije objavljen sastav radne skupine za izradu Odluke o komunalnom redu, izvješće o provedenom javnom savjetovanju sa zainteresiranom javnošću, niti kriteriji po kojima se odlučivalo o konkretnom pravu ili obvezi, pa smatra da je intencija donositelja isključivo bila zadovoljiti formu i izbjeći suštinu i cilj javnog savjetovanja, što je dovelo do arbitrarnosti odlučivanja i samovolje radi ostvarenja nelegitimnog cilja. Navodi da to dokazuje i činjenica da je već prije okončanja javnog savjetovanja objavljen novi obrazac za podnošenje zahtjeva za zakup javne površine – stoji, između ostalog, u obrazloženju sudske odluke, koju potpisuje Vijeće na čelu sa sutkinjom Gordanom Marušić- Babić.

Inače, ugostitelj Alfirević i dogradonačelnik Bojan Ivošević već mjesecima otvoreno “ratuju” i to nakon što je ugostitelju ukinut štekat na Pjaci.