Policajci pretukli mladića koji je na benzinskoj ukrao bocu whiskeyja

Policajci pretukli mladića koji je na benzinskoj ukrao bocu whiskeyja

Policajac Damir (26) s varaždinskog područja optužen je za nanošenje teške tjelesne ozljede Kristijanu tijekom postupanja ispred noćnog kluba.

Prema optužnici koja je podignuta ovih dana, sve se događalo još u srpnju 2020. godine par minuta iza ponoći ispred noćnog kluba Platinum na Kennedyjevu trgu u Zagrebu, piše Danica.hr.

“Za vrijeme policijskog postupanja prema Kristijanu, kao policijski službenik, prilikom uporabe sredstava prisile za vrijeme dok se Kristijan nalazio potrbuške na tlu i bio vezan lisicama na leđima, istog snažno udario nogom u glavu.

Kristijan je pritom zadobio oguljotine po licu, krvni podljev oko desnog oka, krvarenje u spojnicu desnog oka, kontuzijski biljeg, višestruke prijelome kostiju lica s pomacima i pratećim krvarenjem u sinus, a okvalificirane su kao teška tjelesna ozljeda”, navodi se u optužnici protiv policajca.

‘Šutirali me ko loptu’

Kristijan je ispričao kako je s djevojkom te noći oko ponoći izašao u noćni klub, ali nije pravio nikakve probleme policiji prilikom njihova postupanja jer je, kako kaže, prije imao iskustva s policijskim službenicima i znao kako se postupa te je rekao “polako, polako neću se odupirati”.

No, svejedno su ga, napominje, tukli, po glavi: “Šutirali su me kao loptu, u isto vrijeme jedan ili dvojica su mi držali koljeno nad glavom iza vrata, a ruke su mi bile vezane na leđima lisicama”.

Tijekom istrage svjedočilo je više policajaca koji su rekli kako se Kristijan ozlijedio opirući se postupanju policije. Poslani su na intervenciju na benzinsku postaju Ine u Heinzelovoj zbog krađe, a nakon opisa počinitelja i njegova automobila, sumnjivca su pronašli ispred noćnog kluba Platinum.

Policajci su svjedočili kako se Kristijan opirao njihovu postupanju te ih je vrijeđao i htio ući u noćni klub. Nakon toga su ga svladali i stavili mu lisice. Nitko od njih nije vidio udarce u osumnjičenikovu glavu, niti da ga je itko od policajca udarao nogom.


Vikao i psovao

Krim-inspektor koji je Kristijana posjetio u bolnici Rebro otkrio je kako mu je pretučeni mladić priznao da je s djevojkom te noći na Ininoj benzinskoj ukrao bocu Jacka Daniel’sa te su otišli u noćni klub Platinum. Tamo su ga dočekali policajci ispred njegova automobila, crnog Smarta.

Priznao je da su ga iživcirali i da je vikao na njih i psovao te su ga potom svladali i tukli, ispričao je inspektor krim-policije koji je obavio istragu.

Nakon provedene istrage, ispitivanja brojnih svjedoka i nalaza medicinskog vještaka, zagrebački su tužitelji protiv policajca Damira odlučili podići optužnicu zbog sumnje da je upravo on snažnim udarcem nogom u glavu Kristijanu nanio teške tjelesne ozljede.

Damir, inače, i dalje radi kao interventni policajac u zagrebačkoj Policijskoj upravi te prima plaću od oko 1000 eura neto, piše Danica.hr.