Štrajk se prelio na ulice Zagreba i kreću pred Vladu: “650 eura plaća, a troje djece imam…”

Štrajk se prelio na ulice Zagreba i kreću pred Vladu: “650 eura plaća, a troje djece imam…”

Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika RH (SDLSN) održava danas mirni prosvjed na Trgu sv. Marka, u povodu štrajka pokrenutog 5. lipnja radi zaštite i promicanja gospodarskih i socijalnih interesa svojih članova.

Organizirana povorka krenut će s Trga bana Josipa Jelačića, Radićevom ulicom, Zakmardijevim stubama, Šetalištem Josipa Jurja Strossmayera, Ulicom Dverce, te Ćirilometodskom ulicom.

“Naši zahtjevi su jednostavni: tražimo povećanje plaće i reguliranje kolektivnog pregovaranja. Vlada RH htjela je svim silama zaustaviti taj štrajk, pa je tužila SDLSN RH. Županijski sud u Zagrebu presudio je da je štrajk zakonit, a takvu je presudu potvrdio i najviši sud u Republici Hrvatskoj – Vrhovni sud RH. Vrhovni sud presudio je da je zakonit i naš zahtjev, istican još u postupku mirenja s Vladom RH, za reguliranjem kolektivnog pregovaranja. No, poslodavac – Vlada RH i četvrti tjedan štrajka nema sluha za ljude bez kojih sustav ne može funkcionirati! I to se sada itekako vidi!”, navodi se u pozivu na prosvjed., javlja N1