Franjo (29) ubio slijepu suprugu pa se izrezao staklom, na sudu se branio: ‘Htjela me ostaviti…’

Franjo (29) ubio slijepu suprugu pa se izrezao staklom, na sudu se branio: ‘Htjela me ostaviti…’

Franju J. (29) sumnjiče da je u noći na 19. lipnja u stanu u Zaprešiću ubio svoju slijepu suprugu nakon čega je pokušao suicid. Tijelo su pronašli njezini roditelji kojima je poslao poruku

Sve mi je u magli, događaja se i ne sjećam. Nisam mogao podnijeti što planira otići i ostaviti me, branio se Franjo J. (29), kojega je policija kazneno prijavila za teško ubojstvo supruge Angele I. J. (30)., doznaju 24sata

Podsjetimo, njezini roditelji su 19. lipnja u stanu u Zaprešiću u kojemu su zajedno stanovali našli njezino beživotno tijelo te teško ozlijeđenog Franju. Nakon što je nožem više puta izbo suprugu, koja je slijepa od 12-te godine kada je stradala u prometnoj nesreći, pokušao je suicid. Kako neslužbeno doznajemo, razbio je bocu i rezao se staklom. U bolnici je boravio sve donedavno kad se dovoljno oporavio kako bi policajci mogli dovršiti kriminalističko istraživanje.

Nakon ispitivanja u Županijskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici, gdje je, kako neslužbeno doznajemo, kratko iznosio obranu, sutkinja istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici odredila mu je jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela. 

Kako doznajemo, odvjetništvo je zatražilo određivanje istražnog zatvora i zbog izrazito teških okolnosti kaznenog djela, što je vrlo rijetko, no sud je to odbio. S obzirom da je nakon ubojstva za koje ga se tereti pokušao suicid odmah je prebačen u Bolnicu za osobe lišene slobode (BOLS) u Svetošimunskoj. Za očekivati je da će odvjetništvo zatražiti psihijatrijsko vještačenje kako bi se utvrdilo je li u trenutku kad je počinio djelo bio ubrojiv.

Tereti ga se da je suprugu, koja je osobito ranjiva jer je slijepa, ubio iz niskih pobuda.

– Postoji osnovana sumnja da je 29-godišnji osumnjičenik 18./19. lipnja 2023., u Zaprešiću, usmrtio svoju slijepu suprugu uslijed narušenih bračnih odnosa nakon čega si je pokušao oduzeti život – priopćilo je Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici.

Kao što smo ranije pisali, Angela je 2006. teško ozlijeđena u prometnoj nesreći u Ivankovu. Prelazila je cestu i na nju je sa 100 km/h naletio automobil. Odbacio ju je daleko na cestu zadavši joj ozljede od kojih je završila u komi i naposljetku izgubila vid. Godinama se oporavljala od nesreće navikavajući se na totalnu sljepoću. U udruzi invalida upoznala je Franju, koji je godinu dana mlađi od nje te je bio slabovidan. U braku su još od 2016., od kada i žive u Zaprešiću.

Angelini roditelji za tragediju su saznali tako što im je zet Franjo19. lipnja oko 1 sat poslao poruku “Dođite po Angelu”, na što su oni odmah sjeli u auto i krenuli u Zaprešić.