Josipa Čulina (ex Rimac) stigla na ročište, njezina odvjetnica za novinare je imala samo jednu riječ

Josipa Čulina (ex Rimac) stigla na ročište, njezina odvjetnica za novinare je imala samo jednu riječ

Od odvjetnice Gabrijele Žalac, Jadranke Sloković, čuli smo da njezina klijentica danas neće osobno doći na ročište

U četvrtak ujutro Josipa Čulina (ex Rimac) je sa svojim odvjetnicima, Lidijom Horvat Ivanom Grčićem, došla na ročište optužnog vijeća u drugom slučaju koji je protiv nje pokrenuo USKOK.

Riječ je o tzv. aferi Vjetroelektrane gdje ju se tereti da je zajedno s bivšim ministricom Gabrijelom Žalac te čitavim nizom državnih službenika dogovarala pogodovanje vlasniku tvrtke C.E.M.P. Miljenku Bašiću prilikom izgradnje vjetroparka Krš-Pađene.

U prvom predmetu protiv Rimac s USKOK-om se nagodilo 11 od 27 okrivljenika, a optužnica za slučaj Vjetroelektrane podignuta je kasnije te je za danas zakazano prvo ročište u tom slučaju. Za očekivati je da će Čulina i njezini branitelji tražiti izdvajanje tzv. posebnih dokaznih radnji, donosno sudskih naloga za njezino trajno praćenje i snimanje njezinih razgovora koji predstavljaju glavni dokaz USKOK-a u predmetu protiv nje.

– Očekujemo, odgovorila je kratko odvjetnica Lidija Horvat na pitanje novinara očekuju li nešto od današnjeg ročišta. Čulina, pak, nije rekla ništa okupljenim novinarima.

Također, od odvjetnice Gabrijele Žalac, Jadranke Sloković, čuli smo da njezina klijentica danas neće osobno doći na ročište – što po zakonu niti nije obavezna., doznaje jutarnji list