Medvjed snimljen kod Zagreba: “Prvi put da je došao tako blizu metropoli”

Medvjed snimljen kod Zagreba: “Prvi put da je došao tako blizu metropoli”

MEDVJED se približio Zagrebu, samo nekoliko mjeseci nakon što je u Kostreni medvjed stvarao probleme za stanovništvo Kostrene. Lovačke kamere su više puta zabilježile medvjeda u proteklom razdoblju u Stupniku, izvještava RTL Danas.

Medvjed je lutao okolo i pronašao kukuruz koji su lovci ostavili za divlje svinje na tom području. No, njegovo kretanje nije prošlo nezapaženo jer su ga snimile nadzorne kamere.

“Samo smo 10 kilometara udaljeni od Zagreba”

Predsjednik Lovačkog društva Sokol iz Stupnika Ivica Jug kaže da je ovo prvi put da su lovci primijetili medvjeda na tom području. “Nalazimo se samo 10 kilometara udaljeni od Zagreba, a prve kuće su svega tri kilometra udaljene”, rekao je stupnički lovac za RTL Danas.

“Možda su izgubili svoj pravac pa se spuštaju među ljude i kuće. Ne pamtim medu, a jelena i divljih svinja ima na pretek. Sigurno se odozgo spuštaju, nemaju otkuda, ali vidiš da idu i malo u gradove. Ne vjerujem da im je hrane ponestalo”, rekao je Josip Čurak iz Stupnika.

Prvi put da je medvjed došao toliko blizu metropoli

Medvjed se nikada nije ovako blizu približio glavnom gradu. “Kada je riječ o približavanju medvjeda Zagrebu, ovo je najbliže što smo do sada doživjeli. Radi se o medvjedu starom oko dvije i pol godine koji se osamostalio od majke i sada traži hranu. Želi pronaći neki siguran izvor hrane”, kazao je za RTL Danas Slaven Reljić sa zagrebačke Veterine.