Kolinda se pohvalila: Ušla je u odbor koji je 2019. predvidio pandemiju koronavirusa…

Kolinda se pohvalila: Ušla je u odbor koji je 2019. predvidio pandemiju koronavirusa…

Oduševljeni smo što je bivša hrvatska predjednica pristala biti supredsjedavajuća u odboru. Ona će nam donijeti iskustvo u rješavanju nekih od najvežih svjetskih izazova, rekli su iz WHO-a

Čast mi je što sam postala predsjedavajuća u odboru za globalnu pripremljenost na zdravstvene krize, napisala je Kolinda Grabar-Kitarović.

Global Preparedness Monitoring Board (GPMB) osnovali su 2018. godine na preporuku panela o globalnom odgovoru na zdravstvene krize poput izbijanja smrtonosne ebole i drugih zdravstvenih kriza.

‘Oduševljeni smo što je s nama’

Odbor u kojem je od sad i Kolinda je vrsta mehanizma praćenja na visokoj razini koji će redovito izvještavati o stanju pripravnosti svijeta na zdravstvene krize. U svom prvom izvješću u rujnu 2019. godine Odbor je predvidio neposrednu prijetnju velike respiratorne pandemije koja će uzrokovati milijune mrtvih i zadati težak udarac gospodarstvu.

Suosnivač GPM-a je Svjetska zdravstvena organizacija (WHO).

AD

https://delivery.adrecover.com/recover.html- Oduševljeni smo što je bivša hrvatska predsjednica pristala biti supredsjedavajuća u odboru. Ona će nam donijeti iskustvo u rješavanju nekih od najvećih svjetskih izazova. Pripremanje za pandemiju je jedan od takvih izazova i odbor će biti obogaćen njezinim iskustvom – rekao je direktor u Svjetskom zdravstvenoj organizaciji, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus., prenose 24sata