Benčić o odbijenici SDP-u: “Mi ih vidimo kao glavnog partnera u sastavljanju Vlade”

Benčić o odbijenici SDP-u: “Mi ih vidimo kao glavnog partnera u sastavljanju Vlade”

Je li pred SDP-om novi raskol i što na sve kažu iz platforme Možemo, u razgovoru s koordinatoricom Možemo Sandrom Benčić doznao je reporter Dnevnika Nove TV Hrvoje Krešić.

Krešić navodi kako neslužbeno doznaje kako u SDP-u postoji nezadovoljstvo platformom Možemo što bi se moglo odraziti i na koaliciji na nivou Grada Zagreba.

Benčić navodi kako nisu rekli kako ne žele SDP za partnere kod preuzimanja vlasti u Hrvatskoj.

“Mi ih vidimo kao glavnog partnera u sastavljanju Vlade u postizbornoj koaliciji. Vidimo ih kao partnere, zajedno s drugim progresivnim strankama u koaliciji u izbornim jedinicama gdje je ljevica generalno slaba da bi tamo građani imali neke reprezente u Saboru sa strane ljevice”, dodala je.

“Ostavili smo otvorenu tu mogućnost jer smatramo da je prerano zatvoriti mogućnost za poneke izborne jedinice”, pojasnila je Benčić.

Na pitanje jesu li u Možemo na taj način već poklonili pobjedu Andreju Plenkoviću, Benčić odgovara: “Ne, mi smo upravo napravili suprotno”.

“Pokazali smo jasno da idemo u borbu za preuzimanje vlasti zajedno s ostatkom ljevice i da je najbolji način za mobilizirati veliki broj građana, a za pobjediti na izborima HDZ nužna je velika izlaznost. Smatramo da velika izlaznost se može postići tako da se mobiliziraju građani da mogu birati točno onu opciju koju žele”, rekla je Benčić.

“Mislim da i dalje trebamo imati zajedničke inicijative u Saboru kao čitava ljevica, i SDP i mi i pokazivati koji su to programi ljevice kojima ona želi u trenutku preuzimanja vlasti transformirati Hrvatsku. Smatram da je suradnja ljevice u Saboru jako važna”, istaknula je.

“I do sada je bila u smjeru pokazivanja komplementarnosti određenih programskih rješenja koja želimo ponuditi građanima Hrvatske”, dodala je.

“Nismo dobili poruke od SDP-a da nam više ne vjeruju, oni su bili svjesni da odluka može biti i takva. Odluka je donesena, mi smo odmah iskomunicirali odluku i to smo napravili dovoljno rano kako bi naši partneri mogli se na vrijeme pripremiti i kako bi prema njima bili korektni”, zaključila je Benčić.