Dretar: Pozivamo Plenkovića da smijeni ministricu poljoprivrede jer ne provodi Zakon o sustavu obrane od tuče; Mlinarić: Hakiran sam

Dretar: Pozivamo Plenkovića da smijeni ministricu poljoprivrede jer ne provodi Zakon o sustavu obrane od tuče; Mlinarić: Hakiran sam

Stipo Mlinarić, zastupnik Domovinskog pokreta, na konferenciji za medije upozorio je na hakerski napad koji se dogodio na njegove Facebook stranice i stranicu Domovinskog pokreta. Davor Dretar, zastupnik Domovinskog pokreta, komentirao je katastrofalne tuče koje su pogodile sjeverozapad Hrvatske, iznio je zahtjev za podnošenjem ostavke ministrice poljoprivrede zbog neprovođenja važećeg Zakona o sustavu obrane od tuče te najavio prosvjed zbog neprovođenja obrane od tuče.

”Htio bio obavijestiti javnost da smo imali hakerski napad prošle srijede u 12:05 sati. Hakirana je stranica Domovinskog pokreta, ušli su u nju, ali meta sam bio ja. Nisu dirali Domovinski pokret ni njihovu stranicu. Otišao sam na policiju i sve prijavio. Hakeri su preuzeli moju stranicu koja ima 45.000 pratitelja. Inzistirao sam od policije da se to vrati i rekao sam im da je to od trenutka mog poziva njihova odgovornost. Ja ne znam što netko može staviti na tu stranicu, primjerice da sam poručio da se tuku migranti, i onda ja imam problem”, uvodno je poručio Mlinarić.
Kaže da je policija reagirala i da mu je u roku od 24 sata stranica vraćena, ali da je meta napada bila i stranica Centra dr. Ivana Šretera, koju također vodi. Dodao je da su hakirali tu stranicu i preuzeli je te da je do danas nije uspio vratiti, a upozorio je i da su skinuli dio novca kojim je plaćao Facebooku oglas.

Mlinarić: Meta sam hakerskih napada jer podnosim DORH-u kaznene prijave za ratne zločine

”Pozivam policiju da reagira. Ne znam zbog čega se to dogodilo i tko je to napravio. Nikoga ne optužujem, ali znam da je Centar do sada odnio pet kaznenih prijava u DORH, a upravo im sada nosim šestu kaznenu prijavu. Mislim da je to jedan od razloga zašto sam meta bio baš ja”, istaknuo je.

Mlinarić je komentirao i posjet premijera Plenkovića Srbiji u petak te podsjetio kako je srbijanska premijerka Ana Brnabić izjavila da Hrvatska od Srbije ništa nije tražila što se tiče nestalih. Mlinarić ističe da je to katastrofa i da je to ono na što ukazuje dvije i pol godine otkad se uključio u politiku – da hrvatska država ne radi ništa po tom pitanju.

”Pitanje nestalih uopće ne bi trebalo biti pitanje koje bi trebala dogovarati dva premijera. To je humanitarno ljudsko pitanje. Ana Brnabić je rekla da na Zavodu za patologiju na Šalati leži oko 500 tijela za koja nije napravljena DNK analiza i da među njima ima vjerojatno i srpskih vojnika, što je opet u pravu. Pozivam premijera Plenkovića i ministra Medveda da to učine. A premijer Plenković je morao otvoriti pitanje ratne odštete u Srbiji”, poručio je.
Dodao je i kako je vido da je Plenković bio i u Sremskoj Mitrovici, gdje je i sam Mlinarić bio u logoru, kao i na tisuće drugih Vukovaraca. Upozorio je da je Plenković morao otvoriti pitanja ratne odštete za porušena sela, gradove, crkve i spaljena imanja te za logoraše iz srbijanskih logora. On od toga ništa nije napravio, zaključio je Mlinarić i dodao kako izjava Ane Brnabić da hrvatski premijer nije u sedam godina pitao za protokole o nestalima pokazuje njegovu anemičnu politiku prema Srbiji.

Dretar: Pozivamo Plenkovića da smijeni ministricu poljoprivrede jer ne provodi Zakon o sustavu obrane od tuče

”Domovinski pokret zahtijeva od premijera Andreja Plenkovića da trenutno smijeni ministricu poljoprivrede Mariju Vučković. Razlog je katastrofalno neprovođenje važećeg Zakona o sustavu obrane od tuče koji je na snazi od 2007. godine. Sve priče o učinkovitosti, polovičnoj učinkovitosti ili neučinkovitosti sustava obrane od tuče uopće nisu bitne. Bitno je da imamo važeći zakon i da ga ministrica i premijer ne provode. Rasprave dalje nema”, naglasio je Dretar.

Rekao je kako poziva premijera Plenkovića da, ako ima hrabrosti, dođe u Hrvatski sabor i ukine Zakon o obrani od tuče pa da smo onda svi mirni jer znamo da imamo Vladu kojoj nije u interesu štititi hrvatsku poljoprivredu i imovinu hrvatskih građana. Dretar je podsjetio da su nedavne katastrofalne tuče, koje su pogodile sjeverozapad Hrvatske, nanijele ogromne materijalne štete i da su oštećeni poljoprivredni usjevi, privatna i društvena imovina, te da samo pukom srećom nitko nije ozlijeđen.

”Stoga, budući da nam prijete još intenzivnije tuče koje će nanijeti još više šteta, najavljujem i veliki mirni prosvjed u subotu 1. srpnja, a našim vladajućima dajem mali zadatak – neka otkriju gdje i kada točno će se dogoditi i što će se dogoditi. Neka im to bude slatko iznenađenje. 1. srpnja odlučno ćemo reći: ‘Andreju Plenkoviću, Marija Vučković, počnite poštivati važeći Zakon o sustavu obrane od tuče. Točka. Rasprave dalje nema!”, zaključio je Dretar, piše DP.