Dobronić pisao Plenkoviću: Pomalo je neukusno to koristiti kao argument

Dobronić pisao Plenkoviću: Pomalo je neukusno to koristiti kao argument

Predsjednik Vrhovnog suda Radovan Dobronić u intervjuu za nedjeljnu Točku na tjedan N1 televizije otkrio je da je u petak posalo pismeni dopis premijeru Andreju Plenkoviću zbog alarmantnih posljedica koje štrajk zapisničara i drugih sudskih službenika ima na stanje na sudovima.

Dobronić u intervjuu ističe kako je ugroženo redovno funkcioniranje sudova, ali i osporava Vladine argumente i metode kojima štrajk zapisničara pokušavaju zaustaviti.

“Vlada i ministar govore da je tu bilo povećanja osnovice – ali treba biti razuman: to sve skupa ne znači ništa ako su nakon svih tih povišenja plaće službenika ostale na nivou od 500-700 eura. Pomalo je neukusno to koristiti kao argument”, istaknuo je Dobronić za Točku na tjedan.

Kaže i kako je sporno što se nova povišica službenicima najavljuje tek 1.siječnja

“To je za ove ljude prekasno. U tih pola godine će se nastaviti odljev službenika i namještenika koji je već sada dramatičan”, ističe Dobronić.

Što je sve napisao Plenkoviću i što predlaže za rješenje statusa službenika i namještenika, Dobronić otkriva u intervjuu Nataši Božić u našoj Točki na tjedan. Šef Vrhovnog suda govori i o slučaju Zambija kao i o promjenama u sudskoj praksi u kažnjavanju obijesnih vozača.

Točku na tjedan pogledajte sutra od 9 sati na programu N1.