Tragedija: Životi putnika na Titanu su izgubljeni

Tragedija: Životi putnika na Titanu su izgubljeni

Kompanija OceanGate je objavila izjavu u kojoj se tvrdi da su životi putnika na Titanu izgubljeni.

“Sada vjerujemo da su naš izvršni direktor Stockton Rush, Shahzada Dawood i njegov sin Suleman Dawood, Hamish Harding i Paul-Henri Nargeolet nažalost izgubljeni”, stoji u izjavi OceanGatea, prenosi BBC.

Stručnjak: Evo što su našli

Stručnjak za spašavanje kaže da su krhotine pronađene u potrazi za Titanom “postolje za pristajanje i stražnji poklopac podmornice”. David Mearns, koji je prijatelj dvojice putnika na Titanu, rekao je za Sky News da je član WhatsApp grupe koja je povezana s timovima uključenima u potragu.

“To znači da trup još nije pronađen, ali dva vrlo važna dijela cijelog sustava su otkrivena i to ne bi bilo pronađeno ako nije fragmentirano”, dodao je. Mearns je također govorio o oklopu podmornice – u obliku ribljeg repa – i rekao: “Ako je oplata isključena i okvir isključen – onda se nešto stvarno loše dogodilo cijeloj strukturi.”

Američka Obalna straža objavila

Američka Obalna straža medije je izvijestila o pronalasku krhotina na području pretrage.

“U konzultacijama sa stručnjacima, krhotine odgovaraju katastrofalnoj šteti na komori za pritisak. Nakon toga smo obavijestili obitelji.”

“U kontaktu smo s britanskim i francuskim konzulima kako bi dobili sve informacije.”

“Pronašli smo 5 dijelova, ostatci podmornice Titan. Pronašlo smo i prednji dio komore za pritisak, to je bila prva indikacija da je došlo do katastrofalnog incidenta. Potom smo pronašli i drugi dio komore koji je činio cijelu komoru za pritisak.”

“Dijelovi su udaljeni 16.000 stopa, više od 500 metara, tu nema nikakvih krhotina od Titanica. Nema dijelova olupine Titanica. Od pramca više od 200 metara. Vjerojatno je došlo do eksplozije unutar podmornice i veličina tog polja krhotina odgovara razmjerima incidenta.”, izvijestila je Obalna straža.