Žena koja se na Svetom Duhu ugušila pecivom imala takve dijagnoze da je nisu smjeli ostaviti samu!

Žena koja se na Svetom Duhu ugušila pecivom imala takve dijagnoze da je nisu smjeli ostaviti samu!

Pacijentica koja je na hitni prijem bolnice Sveti Duh došla zbog uganuća gležnja, a onda se čekajući obradu ugušila pecivom, nije smjela biti sama u boxu.

Jutarnji list posjeduje dokumentaciju iz bolnice prema kojoj je 62-godišnjakinja osim brojnih fizičkih imala i više psihijatrijskih dijagnoza.

U tom dokumentu stoji da jena Hitnu primljena 2.lipnja, a preminula 10.lipnja u 19 sati.

U zaključku se navodi: ” Radi se o psihijatrijskoj bolesnici koja je zaprimljena u JIL Klinike za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje nakon reanimacije u OHBP- u zbog kardiorespiracijskog zastoja izazvanog asfiksijom bolusa hrane. Bolesnica je zaprimljena zbog frakture desne potkoljenice.

Dalje se navodi kako je nakon reanimacije stavljena na respirator, zatim na terapije ali i da je došlo do progresije edema velikog i malog mozga te da više nije reagirala na terapije nego je preminula.

Riječ je o još jednom slučaju koji je zgrozio javnost, s obzirom na to da je ovo već treći slučaj neobične smrti u istoj bolnici.

U ovom slučaju, pacijentici je, kako neslužbeno doznajemo, zbog psihičkih bolesti još ranije bila oduzeta radna sposobnost te je imala skrbnika.

Unatoč tome ostavljena je sama u box-u tako da nitko nije odmah primijetio gušenje, zbog čega je osam dana kasnije i preminula.

Kako doznajemo, tijelo je odmah prevezeno na Sudsku medicinu na obdukciju, kako bi se ovaj put izbjegao scenarij od prošlog slučaja kad je pacijent kojega je u čekaonici pronašla kćer obduciran u istoj ustanovi u kojoj je proveo manje od 24 sata, što nije u skladu s praksom.

Iz bolnice su ranije potvrdili slučaj te dodali kako je neželjeni događaj prijavljen Upravi u petak 9. lipnja, a Uprava je u ponedjeljak 12. lipnja pokrenula postupak unutarnjeg nadzora, kako bi dobila cjelovit i meritoran uvid u slučaj.

– O rezultatima postupka izvijestit ćemo javnost. Izražavamo sućut obitelji preminule pacijentice te u potpunosti podržavamo njihova nastojanja da dobiju odgovore i pronađu mir”, rekli su Jutarnjem listu iz ravnateljstva KB-a Sveti Duh.

S druge strane jučer je gradonačelnik Tomislav Tomašević komentirao slučaj riječima da je ovo prvi put da je u bolnicu stigla policija.

– Ali neka, neka se sve raščisti. Nije bila nasilna smrt ili nešto zbog čega bi trebalo zvati policiju, ali u redu – kaže Tomašević i dodaje da je bolnica pokrenula unutarnju inspekciju, a i inspekcija Ministarstva će doći kako bi se utvrdilo što se točno dogodilo.

Iz Ministarstva zdravstva kazali su da je upravo u tijeku nadzor zdravstvene inspekcije vezano za slučaj pacijentice preminule na Objedinjenom hitnom bolničkom prijemu koji će obuhvatiti i neželjeno zbivanje u rodilištu.

Valja naglasiti da Državno odvjetništvo i policija već istražuju prethodni smrtni slučaj, gdje je kćer pronašla mrtvog oca koji je umro od šoka izazvanog iskrvarenjem zbog čira na želucu kao i gušenjem sadržaja iz želuca, piše Jutarnji list.