SLUČAJ KOJI JE ZGROZIO HRVATSKU: Stigla presuda za roditelje malene Nikoll…

SLUČAJ KOJI JE ZGROZIO HRVATSKU: Stigla presuda za roditelje malene Nikoll…

Na Županijskom sudu u Slavonskom Brodu prije više od godinu dana roditeljima malene Nikoll (2) iz Nove Gradiške izrečena je presuda.

Optuženi roditelji proglašeni su krivima za sva kaznena djela koja su im stavljena na teret. Majka malene Nikoll jedinstvenu kaznu zatvora na 13 godina, dok je otac jedinstvenu kaznu u trajanju od 7 godina.

Danas je DORH objavio novo priopćenje u vezi tog slučaja koje prenosimo u cijelosti:


Županijsko državno u Slavonskom Brodu je 2. lipnja 2023., zaprimilo presudu Visokog kaznenog suda Republike Hrvatske kojom su odbijene žalbe prvookrivljene hrvatske državljanke (1997.) i drugookrivljenog hrvatskog državljanina (1994.) te je potvrđena osuđujuća presuda Županijskog suda u Slavonskom Brodu.

Navedenom presudom prvookrivljenica je osuđena zbog počinjena dva kaznena djela povrede djetetovih prava iz članka 177. stavak 2. i 4. i članka 177. stavak 2. KZ/11 i osuđena na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od trinaest godina, a drugookrivljenik je osuđen zbog počinjena dva kaznena djela povrede djetetovih prava iz članka 177. stavak 1. i 2. i članka 177. stavak 2. KZ/11 i osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od sedam godina., doznaje sbonline