Stižu vrućine, temperature će ići i do 35 stupnjeva; Evo kada nas čeka vrhunac…

Stižu vrućine, temperature će ići i do 35 stupnjeva; Evo kada nas čeka vrhunac…

Kvalitetan odmor nekima bi mogle poremetiti tople noći, jutarnja temperatura bit će oko 20, a dnevna od 29 do 34.

Stižu vrućine. Bit će toplo i sunčano, a ponegdje će se temperature penjati i do 35 stupnjeva. Početak tjedna, kako javlja DHMZ donosi pretežno sunčano i vruće vrijeme.

U Gorskome kotaru će puhati mjestimice umjeren jugozapadni vjetar. Na Jadranu uz obalu povremeno umjeren jugozapadnjak, a na otvorenom moru i sjeverozapadnjak.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 30 do 33 °C. No, ponegdje te temperature će biti i više, posebno od srijede, javlja Večernji.

“Na kopnu će idućih dana prevladavati sunčano, vrlo toplo, uskoro i vruće. Sredinom idućeg tjedna iznenađenje neće biti ako ponegdje zagrije do 35 stupnjeva. Od ponedjeljka, osobito u gorju, povremeno će puhati umjeren jugozapadni vjetar. Uglavnom će biti suho, uz popodnevni razvoj oblaka moguće su rijetke izolirane nestabilnosti. Potkraj radnog dijela tjedna moglo bi biti nestabilnije, i dalje vruće uz pojačan osjećaj sparine. Na Jadranu će biti pretežno vedro, u petak oblačnije. Na sjeveru povremeno s visokim, prozirnim oblacima. Kvalitetan odmor nekima bi mogle poremetiti tople noći, jutarnja temperatura bit će oko 20, a dnevna od 29 do 34. U sunčanu nedjelju oko 28, uz umjeren sjeverozapadnjak – a zatim vjetar slab do umjeren jugozapadni”,  prognoza je koju je za HRT pripremio Izidor Pelajić, mag. phys.-geophys. iz DHMZ-a.

“Idućih dana nastavit će se zagrijavanje, s njim porast jutarnje i dnevne temperature uz povremeno umjeren jugozapadni vjetar, najprimjetniji u višem gorju. Uglavnom će biti sunčano i suho, uz rijetke oblake dnevnog razvoja, pa ponajviše u središnjoj i gorskoj Hrvatskoj ipak postoji mala mogućnost za kakav kraći pljusak. Na Jadranu pretežno vedro s umjerenim jugozapadnim vjetrom, noći će biti tople, dani sve više vrući. Usto će rasti i indeks UV zračenja pa će ograničavanje izlaganja suncu sredinom dana biti sve mudrija odluka. Osvježenje će se tražiti u većinom mirnom ili malo valovitom moru čija će temperatura od trenutačnih oko 22°C također porasti”, prognozirao je za HRT Izidor Pelajić, mag. phys.-geophys. iz DHMZ-a.