Nova smrt na Svetom Duhu, pacijentica se ugušila pecivom na hitnom prijemu

Nova smrt na Svetom Duhu, pacijentica se ugušila pecivom na hitnom prijemu

JOŠ JEDNA u nizu priča o neobičnim smrtnim slučajevima stiže iz KB-a Sveti Duh, bolnice koju mjesecima potresaju brojni skandali. Tamo je početkom mjeseca na hitnom prijemu pacijentica koja je stigla zbog uganuća zgloba preminula od gušenja pecivom.

Indexu je vijest dojavio izvor koji nas je informirao o druge dvije sumnjive smrti na hitnom prijemu te bolnice. Ti su se slučajevi dogodili u veljači, u jednom su pokojnika mrtvog u čekaonici pronašli članovi obitelji, a u drugom djelatnici sanitetskog prijevoza.   

Preminula na intenzivnoj

U novom slučaju za koji doznaje Index pacijentica je 2. lipnja stigla na hitni prijem zbog uganuća skočnog zgloba. Nakon što ju je pregledao dežurni kirurg i nakon radiološkog snimanja zgloba pacijentica je, kako tvrdi izvor, ostavljena sama u jednom od bokseva za preglede kako bi dočekala završetak obrade i imobilizaciju zgloba.

Čekajući osoblje pacijentica se ugušila jedući pecivo, a osoblje ju je pronašlo nakon nekog vremena bez znakova života. Izvor za Index kaže da je osoblje bolnice odmah pristupilo reanimaciji kojom su uspostavljene vitalne funkcije, ali bez znakova moždane aktivnosti.

Pacijentica je tada, prema tvrdnjama, stavljena na intenzivnu njegu, no tjedan dana nakon toga je preminula na odjelu intenzivne.

“Nakon dva slučaja u kojima su obitelj i sanitet pronašli dvoje preminulih pacijenata u čekaonici hitnog prijema bolnice na Svetom Duhu, uprava bolnice je izričito tražila da se pacijenti koji su u fazi obrade ne ostavljaju u čekaonici iako je baš uprava bolnice samu čekaonicu proglasila radnim prostorom.

Postavlja se pitanje bi li pacijentica preživjela incident da je čekala završetak obrade upravo u čekaonici gdje bi drugi pacijenti mogli alarmirati osoblje hitnog prijema na vrijeme, umjesto da sama čeka u boksu bez nadzora jer osoblje ima preveliki broj pacijenata”, tvrdi izvor., doznaje index