Plenković o akciji USKOK-a: Nemam dojam da je to netko jako visoko rangiran

Plenković o akciji USKOK-a: Nemam dojam da je to netko jako visoko rangiran

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u posjetu je Istarskoj županiji, a tom prilikom dao je izjavu za medije.

Kaže da su napravljeni veliki iskoraci koji će omogućiti brzo suočavanje i rješavanje prirodnih nepogoda.

“Želim svima zahvaliti, ulaganjima u HVZ u opremanje, institucionalni razvoj, i boljim sustaviom koordinacije s centrom u Divljuama napravili smo velike iskorake koji će omogućiti da kad se suočavamo s prirodnim nepogodama, da smo u tome brzi, a da preventino djelujemo da ih bude što manje”, rekao je premijer. “Svima želim puno uspjeha uz zahvalu cijele vlade.”

Govorio je i o visokim cijenama hrana. “Mi vodimo politiku da temeljne troškove za građane – cijene energenata, plina… – mi smo ih zamrznuli i limitirali, i naši građani i gospodarstvo, svima kojima bi inače narasli ogromni troškovi za režije, mi smo to spriječili.”

Kazao je da gdje god je vlada snižavala stopu PDV-a, osim u iznimkama, nažalost nije došlo do sniženja cijenama hrane. “Prate se te cijene, ako dolazi do neopravdanog povećanja, tražit ćemo od ministarstva da poduzme mjere.”

Dodao je da je u Hrvatskoj inflacija u padu, a bilježi se gospodarski rast.

Osvrnuo se i na na najnoviju akciju USKOK-a. Prema neslužbenim informacijama, visokorangirana osoba u Poreznoj upravi je primala mito. “Ne znam, to su stvari o kojima nemamo saznanja. Bilo kakvo primanje mita ili koruptivne aktivnosti su neprihvatljive. Nemam dojam da je to netko jako visoko rangiran.”