Zbog djece na “Paradi ponosa” i Raspudić žestoko napao pravobraniteljicu za djecu….

Zbog djece na “Paradi ponosa” i Raspudić žestoko napao pravobraniteljicu za djecu….

Drama koja se stvorila nakon što je u medijima objavljena fotografija s ovogodišnje Povorke ponosa ne jenjava. Prizor na kojemu se vidi da žena odjevena u crvenu haljinu sastavljenu od paketića prezervativa stoji pored male djece zgrozio je dio političkih aktera, a nakon što je psihijatar Herman Vukušić pozvao na odgovornost pravobraniteljicu Helencu Pirnat Dragičević, Mostovac Nino Raspudić danas je pozvao na njezin opoziv.

“Helenca Pirnat Dragičević treba odmah biti opozvana, podržavanje ovakvog sadržaja je javno zlostavljanje i seksualiziranje djece. Ako ostane pravobraniteljica, to ide na dušu direktno vama iz vladajuće većine koji podržavate ‘pride-braniteljicu’ za djecu”, izjavio je Raspudić u sabornici tijekom slobodnih govora klubova zastupnika.

“Znamo da bilo kakva seksualizacija djece te dobi spada u domenu koja ima jasan i dobro poznat, zloglasan naziv, a to je pedofilija”, dodao je.

Podsjetimo, pravobraniteljica je jučer nakon prozivki rekla da “Povorka ponosa može poslati mladima važnu poruku o diskriminaciji i nasilju nad LGBT osobama kao neprihvatljivom ponašanju i povredi ljudskih prava”.

“Od roditelja se očekuje da budu uz dijete u doživljaju i interpretaciji raznih prizora kojima mogu svjedočiti, a koji moguće nisu primjereni djeci. Ukoliko u takvim aktivnostima nema izravne ugroze ili opasnosti za djecu, poput nasilja i zanemarivanja sigurnosti ili zdravlja, ne može se reći da se time krše prava djece”, poručila je Pirnat Dragičević.

Raspudić pak tvrdi da je drugačije govorila tijekom prikupljanja potpisa za referendum o ukidanju Covid potvrda, nakon što je njegov kolega Zvonimir Troskot objavio fotografiju dječak s papirom u ruci koji je stajao pored jednog od štandova.

“Tada je rekla je da, osim potencijalnih rizika od ugrožavanja prava djeteta, javno izlaganje djece u kontekstu političke strane nerijetko izaziva negativnu reakciju među građanima koji ne simpatiziraju tu istu stranku pa bi djeca zbog toga mogla doživjeti određene neugodnosti”, napominje Raspudić, prenosi Dnevno.