Penava o incidentima: Manje je kriv Pupovac, a najodgovorniji su oni koji mu drže ljestve – nekad SDP, danas HDZ

Penava o incidentima: Manje je kriv Pupovac, a najodgovorniji su oni koji mu drže ljestve – nekad SDP, danas HDZ

Predsjednik Domovinskog pokreta, Ivan Penava, u Hrvatskom saboru osvrnuo se na incident kojim se narušio ugled i čast Republike Hrvatske, te se omalovažila Republika Hrvatska zajedno sa njenim simbolima u vidu grba, zastave te himne.

”Kad iznosim ovu problematiku, ne govorimo o pripadnicima srpske nacionalne manjine, od kojih je velik broj časnih ljudi koji zarađuju za svoj život i život svojih obitelji kao časni i uzorni građani RH. Ne govorimo o hrvatskim braniteljima pripadnicima srpske nacionalne manjine, ne govorimo o svim mladim generacijama pripadnicima srpske nacionalne manjine koji ponosno brane naše državne boje u sklopu svojih nastupa u reprezentacijama, i koji planiraju graditi svoj život ovdje, u Hrvatskoj kao svojoj domovini, ali govorimo isključivo i vrlo oštro protiv SDSS-a i njegove politike koja je izravan krivac, zajedno s puno odgovornijim gospodinom Plenkovićem, za ovo što se događa”, uvodno je objasnio Penava, stoji u priopćenju Domovinskog pokreta.

Penava je podsjetio na situaciju na kojoj se učenici koji slušaju nastavu na srpskom jeziku, na kojem inzistira SDSS, ne dižu na hrvatsku himnu, a gospodin Pupovac si dopušta licitirati u kojim okolnostima treba svirati državna himna u RH. Dodaje da mu je,  kao pedagogu, predsjedniku DP-a i saborskom zastupniku, izuzetno stalo do toga da ne izgubimo ljude, da se osjećaju ugodno u ovoj državi, da je vole i prihvate kao svoju.

”Davno smo govorili i pred medijima pokazali dopis ravnatelja Memorijalnog centra Domovinskog rata gdje cijela Hrvatska, odnosno svi učenici osmih razreda osnovne škole, dolaze na terensku nastavu iz povijesti o Domovinskom ratu u Vukovar, Knin, Karlovac, osim pripadnika srpske nacionalne manjine koji nastavu slušaju isključivo na srpskom jeziku i pismu. Cijela država, sve manjine, konstruktivne manjine, svi pripadnici srpske nacionalne manjine koji idu u redovne škole, koji vole ovu državu i poštuju Domovinski rat, poštuju nastavu, dolaze u Vukovar i prihvaćaju to kao nešto normalno te se osjećaju dionicima društva u kojem žive. Međutim, agenda SDSS-a i njihovog koalicijskog partnera Andreja Plenkovića, je takva da oni to ne rade i to je njima dozvoljeno”, ustvrdio je Penava. 

Dodaje kako niti ministar obrazovanja, niti prosvjetne inspekcije na to ne reagiraju te se dogodilo da branitelji grada Vukovara dijele paketiće svoj djeci iz Vukovara, ali na dodjelu ne dolaze djeca koja pohađaju nastavu po istom tom programu na kojem inzistira SDSS, kojeg je nekad podržavao SDP, a danas ga na tome tragu podržavaju HDZ i sve te liberalne stranke kojima očito jako smeta nešto u Hrvatskoj i ne usude se ništa reći protiv Milorada Pupovca, SDSS-a i te klike., piše teleskop