Bacila dvogodišnju kćer na pod i optužila supruga, dobila pet i pol godina: ‘Povisite kaznu!’

Bacila dvogodišnju kćer na pod i optužila supruga, dobila pet i pol godina: ‘Povisite kaznu!’

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 5. lipnja 2023., podnijelo žalbu protiv prvostupanjske presude Županjskog suda u Varaždinu kojom je hrvatska državljanka (1991.) oglašena krivom zbog počinjenih kaznenih djela teškog ubojstva s dobrovoljnim odustankom i lažnog prijavljivanja kaznenog djela te osuđena jedinstvenom kaznom zatvora u trajanju od pet godina i šest mjeseci.

Prema informacijama iz Državnog odvjetništva Republike Hrvatske, presudom je okrivljena 32-godišnjakinja proglašena krivom da je 16. ožujka 2022., u vikendici na području Koprivničko-križevačke županije, počinila navedena kaznena djela na štetu kćeri (2020.) te da je nakon toga, u policijskoj postaji neistinito prijavila da je njezin suprug pokušao ubiti nju i kćer. Žalba je podnesena zbog odluke o kazni pa se u žalbi predlaže izricanje kazne zatvora u duljem trajanju koja će biti adekvatna težini počinjenih kaznenih djela.

Kak prenosi Jutarnji list, riječ je o događaju koji se odvio u vikendici u Kozarevcu u općini Kloštar Podravski na području Koprivničko-križevačke županije na štetu tada dvogodišnje kćerkice koju je bacila na pod i potom ju odvela u bolnicu.

Nakon toga je otišla korak dalje kada je u policijskoj postaji neistinito prijavila da je nju i kćer pokušao ubiti njezin suprug. Njemu su odmah stavljene lisice na ruke, a kako su još tada mediji pisali, svemu je navodno prethodila bračna svađa nakon što joj je suprug dao do znanja da je najbolje da se rastanu. Međutim, 32-godišnjakinja je na kraju brzo priznala svoj grijeh pa je muškarac pušten na slobodu a ona pritvorena. S obzirom na to da je prvostupanjska kazna veća od pet godina, odluku drugostupanjskog suda dočekat će iza rešetaka, prenosi Jutarnji list.