Centar dr. Ivana Šretera pisao Fuchsu: Profesor iz srednje škole veliča četništvo i s izrazitom mržnjom piše o ubijenim zatočenicima na Ovčari

Centar dr. Ivana Šretera pisao Fuchsu: Profesor iz srednje škole veliča četništvo i s izrazitom mržnjom piše o ubijenim zatočenicima na Ovčari

Centar dr. Ivana Šretera reagirao je na komentare profesora Aleksandra Gregurića iz srednje Drvodjeljske škole u Zagrebu:

Poštovani gospodine ministre Fuchs,

obraćam Vam se u ime Centra dr. Ivana Šretera – centar za kulturu sjećanja na žrtve ratova i poraća koji se bavi dokumentiranjem i istraživanjem ratnih zbivanja i ratnih zločina u Domovinskom ratu.

Povod obraćanja su komentari profesora Aleksandra Gregurića iz srednje Drvodjeljske škole u Zagrebu, vulgarno i s izrazitom mržnjom piše o ubijenim zatočenicima na Ovčari te veliča četništvo.

Govor mržnje prema sudionicima Domovinskog rata i veličanje četničkih ”vojvoda” te očito nazivanje vukovarskih branitelja ustašama (što su 1991. – 1995. u Srbiji i tzv. SAO Krajini radili svi mediji, a povremeno čine i danas) ponavlja profesor u školi u Zagrebu.

Ovakav istup profesora jedne škole u medijima je, po mišljenju Centra, poticanje na mržnju i postoji osnova sumnje na kazneno djelo iz čl.325. Kaznenog zakona.

Od Vas očekujemo, ne samo poduzimanje mjera iz Vaše nadležnosti, nego i podnošenje kaznene prijave protiv navedene osobe što ste dužni učiniti temeljem čl.204. Zakona o kaznenom postupku.

S poštovanjem,

Stipo Mlinarić, predsjednik Centra