Zlata Hrvoj-Šipek o curenju podataka iz USKOK-a: Znate onu narodnu – zaklela se zemlja raju…

Zlata Hrvoj-Šipek o curenju podataka iz USKOK-a: Znate onu narodnu – zaklela se zemlja raju…

Pretragom mobitela protagonista plinske afere Gorana Husića, istražitelji USKOK-a pronašli su dokaze o izravnoj komunikaciji s ministrom gospodarstva i održivog razvoja Davorom Filipovićem, objavio je Nacional. Tvrde da su razmjenjivali informacije o plinskom poslovanju te da je Filipovića zbog toga ispitao i USKOK.

O slučaju prepiske ministra Filipovića, kao i o curenju informacija iz USKOK-a, reporterka Dnevnika Nove TV Sabina Tandara Knezović pitala je glavnu državnu odvjetnicu Zlatu Hrvoj-Šipek.

“Moram priznati da vam ne mogu govoriti. Zapravo uopće nisam pročitala, nisam uspjela pročitati što je to od informacija iscurilo, a što nije iscurilo, ne mogu vam to ni komentirati, Znate onu narodnu: ‘Zaklela se zemlja raju da se tajne sve doznaju.’ Tako, nažalost, i informacije izlaze van koje možda ne bi trebale”, odgovorila je.

Ministar Filipović potvrdio je da je prije deset dana ispitan, ali kao svjedok u sklopu istrage o aferi Škugor te da je pozvan kao bivši član Nadzornog odbora Ine, a ne zbog bilo kakvih poruka. Demantira neprikladnu komunikaciju s Husićem, kao i informaciju da je brisao poruke o komunikaciji.

“To su sulude konstrukcije. Bio sam član Nadzornog odbora, pozvan sam dat iskaz u svojstvu svjedoka, odazvao sam se kao što bih se odazvao svakoj hrvatskoj instituciji, odgovorio sam na svako pitanje koje mi je tamo postavljeno i kao što vam kažem – sve je apsolutno čisto. Ne mislite valjda da je sve istina što je napisano u tom članku. Znači, ovo što piše da sam ja slao poruke koje su navedene, to je najobičnija laž”, rekao je Filipović, piše dnevnik.hr.