VIDEO ! Ono što se Domovinski pokret usudio napraviti u utvrdi HDZ-a to se ne bi ni sam HDZ usudio napraviti …

VIDEO ! Ono što se Domovinski pokret usudio napraviti u utvrdi HDZ-a to se ne bi ni sam HDZ usudio napraviti …

U subotu se u Slavonskom Brodu, u organizaciji Domovinskog pokreta, održao prosvjedni skup pod nazivom “Ustani i ostani” kao reakcija na lošu demografsku sliku Hrvatske. Iako je sve bilo najavljivano kao prosvjedni skup na kraju je to ispalo kao predizborni i Domovinski pokret ne bi trebao bježati od toga, u kampanji su svi !

Kako su istakli govornici na skupu, zalažu se za ostanak mladih u Hrvatskoj i za poticanje povratka iseljeništva, kao i za zaštitu obitelji, hrvatske kulture i i identiteta, svega onoga što je zatrto u Hrvatskoj u proteklim godinama – rekli su.

– Demografski slom je tema svih tema. Stojimo u Slavonskom Brodu jer je iza nas bosanska Posavina koja je imala 300.000 stanovnika, a sada jedva 20.000. Ispred nas je Požeško-slavonska županija koja je druga najgora regija u EU, a desno je Vukovarsko-srijemska županija koja je najgora regija u EU. Ne postoji gora regija ni u Rumunjskoj, ni u Bugarskoj, rekao je zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić.

Posebne ovacije okupljenih simpatizera Domovinskog pokreta dobio je Stipo Mlinarić – Ćipe koji je podsjetio da se nalazimo u Slavonskom Brodu gdje se nalazi Spomenik 402-dvoje ubijene djece u Domovinskom ratu, zločin koji nitko nije odgovarao;

– Odgovarat će netko, samo dok ovu koruptivnu vlast HDZ-a i SDSS-a pošaljemo u ropotarnicu povijesti. Ova vlast porobljuje svoj narod. Ova vlast nas je porobila medijski. Hrvat, domoljub, kršćanin, vjernik, obiteljski čovjek nema prostora reći što misli. Porobljeni smo riječima, usta su nam zatvorena kako bi nas kao roblje vodili nijeme. Porobili su nas mafijaši i kriminalci. Otimaju našu zaradu, prodaju našu imovinu, uništavaju našu proizvodnju. Mi radimo za njih. Porobili su naše branitelje kaosom od udruga koje vode ucijenjeni pojedinci pa mi branitelji, nekada tako snažni da je svijet drhtao i divio nam se, sada nemoćno gledamo što je ostalo od našeg ponosa i slave. Dio klera je porobljen, ustrašen i ucijenjen, upleten u HDZ-ove spletke jeftinim donacijama od novca vjernika koje Plenković daje na kapaljku u zamjenu za šutnju. Za “hrvatsku šutnju” koja nam  je poznata. Porobljeni su obični, pošteni članovi HDZ-a pa ne smiju iskazivati svoje domoljublje, ono što je kod njih davnih dana ugašeno. Truju ih korupcijom i nepotizmom, pomalo postaju janjičari slobode i svoje stranke. Porobljen je moj narod, onaj koji je hrabro zbacio tiranina s crvenom zvijezdom petokrakom. Odjednom je postao rob u ime nekih mračnih gadova što ne podnose naš grb, našu zastavu, naše ime, našu vjeru, našu povijest i naše svetinje. – kazao je, između ostalog Ćipe Mlinarić.

Na kraju službenog dijela okupljenim članovim i simpatizerima obratio se predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava

‘Dragi Hrvati, hvala što ste danas u Slavonskom Brodu na skupu Domovinskog pokreta ‘Ustani i ostani!’ pokazali svojim ustankom i ostankom da ćemo ovdje i ostati. Nemojte ni u jednoj sekundi podcijeniti ovaj današnji trenutak. Trenutak u kojem Slavonija živi teško, možda i najteže u svojoj povijesti.

Cijela Hrvatska gleda u Slavoniju i čeka nekakav mig i znak, a mi ga danas šaljemo – ovako neće ići! Slavonija šapatom pasti neće! Mislim da trebamo ustati i reći svoje. Reći da se ne predajemo i ne odlazimo. Reći da ćemo demokratskim putem u Hrvatskoj preuzeti vlast i zaustaviti ove katastrofalne procese koji se događaju.

Živimo u divljim vremenima, u kojima je ispravno postalo krivo, a izvitopereno je postalo normalno. Ugrožena je obitelj, ugrožena je Domovina, ugrožena je vjera, a to su stupovi naše mlade države. Hrvatski narod postao je meta i neprijatelj.

Imate li osjećaj da u vlastitoj Domovini više niste svoji na svome? Imate li osjećaj da ste ne-tema za aktualnu vlast? Mislimo li da nas vlast vodi u lošem smjeru kada zatvara naše farme, kada zatvara naše tvornice, kada zatvara naše rafinerije? Dragi ljudi, Domovinski pokret je stranka primorana na uspjeh jer sve drugo osim uspjeha nije opcija.

Mi u Domovinskom pokretu smo vukovarska Hrvatska. Ako vas ikad pitaju što je to vukovarska Hrvatska, to je ona Hrvatska koja je najviše platila krvlju i životima onda kad je bilo najteže. To je ona skromna, hrabra i čestita, to je ona Hrvatska koju je stvorilo zajedništvo domovinske i iseljene Hrvatske., – kazao je Penava.

Prema procjeni policije, na skupu se okupilo preko 1500 članova i simpatizera Domovinskog pokreta i taj broj nije zanemariv. Ono što je Domovinski pokret napravio u utvrdi HDZ-a to se ne bi usudio ni sam HDZ napraviti već bi se sklonili na neki mali Trg ili obližnji seoski društveni dom …

Pogledajte u našem video prilogu što smo sve snimili u Slavonskom Brodu;

ms/dm