Osječko-baranjski župan komentirao HDZ-ovog načelnika, koji je zatražio ispis iz stranke nakon prijave za seksualno uznemiravanje

Osječko-baranjski župan komentirao HDZ-ovog načelnika, koji je zatražio ispis iz stranke nakon prijave za seksualno uznemiravanje

Predsjednik Općinskog odbora HDZ-a Popovac Zoran Kontak zatražio je od Županijskog odbora HDZ-a Osječko-baranjske županije ispis iz članstva.

“S današnjim danom Zoran Kontak više nije predsjednik općinskog HDZ-a i brisan je iz članstva”, potvrdio je HDZ te dodao kako Kontak ostaje načelnik općine.

U razgovoru s načelnikom rekao je kako su motivi izlaska iz HDZ-a moralne naravi te da ne želi biti teret i uteg stranci.

“Ja sam s njime razgovarao telefonom i dogovorili smo se sve brzo. On je rekao da će svoju nevinost braniti i obraniti na sudu, a do tada je izašao iz HDZ-a, ne želeći biti teret niti županijskoj organizaciji, niti naravno nacionalnoj organizaciji stranke, niti svojoj općinskoj”, rekao je Ivan Anušić, osječko-baranjski župan za Dnevnik Nove TV.

Načelnika Kontaka 34-godišnja djelatnica na javnim radovima prijavila za pokušaj seksualnog zlostavljanja .

Osječko-baranjska policija u petak nije željela komentirati medijske napise o navodnom policijskom postupanju prema Kontaku. Sporni događaj navodno se dogodio potkraj svibnja u zgradi općine.

Šokantnu ispovijest nesretna je žena dala novinaru Dnevnika Nove TV Tinu Kovačiću.

“Počela sam raditi svoj posao. Nakon nekih sat vremena ugledala sam načelnika. Rekao je: ‘Dođi, trebaš nešto pomoći.’ Otključao je vrata. Ušli smo unutra. On je zaključao vrata. Ja sam već tada bila u šoku. Pitala sam ga zašto je zaključao vrata. On se počeo skidati. Skinuo je hlače“, ispričala je djelatnica Općine Popovac reporteru Dnevnika Nove TV Tinu Kovačiću.

Radi se o majci dvoje djece, koja je još uvijek uznemirena zbog događaja koji se tjedan dana ranije dogodilo u prostorijama Općine. Bio je to njezin četvrti dan na poslu jer je tek potpisala tromjesečni ugovor o poslu na javnim radovima.

“On me uhvatio za desnu ruku i povukao. Ja sam se uspjela nekako otrgnuti. Otključala sam vrata jer on nije imao vremena zato što je držao hlače drugom rukom. Ja sam pobjegla van iza pošte”, rekla je.