Izdana upozorenja za dijelove Hrvatske! Oprez, očekuje se olujno nevrijeme i grmljavina

Izdana upozorenja za dijelove Hrvatske! Oprez, očekuje se olujno nevrijeme i grmljavina

Poneki neverin vjerojatan je popodne i duž obale. Ujutro mjestimice uz rijeke i po kotlinama kratkotrajna magla

Bit će prevladavajuće sunčano i danju vrlo toplo, no i dalje nestabilno, osobito u unutrašnjosti. Od sredine dana uz umjeren i jak razvoj oblaka bit će mjestimičnih pljuskova i grmljavine, lokalno moguće i izraženijih, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za petak.

Poneki neverin vjerojatan je popodne i duž obale. Ujutro mjestimice uz rijeke i po kotlinama kratkotrajna magla. Vjetar uglavnom slab, na Jadranu od sredine dana do umjeren jugozapadnjak, prema otvorenom moru i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 29 stupnjeva Celzijusovih, piše 24sata.

– Sljedećih dana u većini krajeva malo manje toplo, ali i dalje mnogima u unutrašnjosti sparno, uz još češće pljuskove i grmljavine nego prošlih dana ovoga tjedna. Naravno, ponegdje su i dalje moguća i olujna nevremena s tučom, i to ne samo u kopnenom području nego i na Jadranu – u subotu uglavnom na srednjem dijelu, u nedjelju na sjevernom, a od ponedjeljka gotovo posvuda. Osim ponegdje umjerenog maestrala, u subotu će na sjevernom Jadranu biti prolazne bure, podno Velebita vjerojatno i jake, a od potkraj nedjelje sve češće uglavnom umjereno jugo – prognoziraju na HRT-u.