Saborski zastupnik i vijećnik u pulskom gradskom vijeću MARIN LEROTIĆ IZAŠAO IZ IDS-a!

Saborski zastupnik i vijećnik u pulskom gradskom vijeću MARIN LEROTIĆ IZAŠAO IZ IDS-a!

‘Od najjače istarske stranke u samo nekoliko godina postali smo marginalna stranka sitnih intriga, političkog oportunizma, lošeg upravljanja i unutarnjih sukoba. Ušli smo u ligu beznačajnih stranka, opsjednutih sitnim interesima lidera i njihovih miljenika, lokalnim igrama moći i primitivnim medijskim prepucavanjima. Postali smo stranka bez karaktera koja se bavi isključivo sama sobom’, kaže Lerotić

Saborski zastupnik i gradski vijećnik u pulskom Gradskom vijeću Marin Lerotić izašao je iz IDS-a. Objavio je to, kako i dolikuje političarima iz našeg užeg okruženja, Lerotić na svom Facebook profilu.

Njegov post objavljujemo u cijelosti: “Dragi prijatelji, danas sam donio tešku, ali jedinu ispravnu odluku – da napustim IDS, stranku na čijim sam vrijednostima odrastao i čije su me temeljne ideje odredile kao čovjeka. IDS je trideset godina bio sinonim za progres, razvoj i otvorenost. Godinama smo bili politička avangarda, nacionalna snaga i jedna od najuspješnijih europskih regionalnih stranaka. To je stranka čije mjesto u povijesti ostaje veliko kao Učka i politička snaga bez koje Istra danas ne bi bila najrazvijenija hrvatska regija. Ponosan sam što sam bio dio takvog IDS-a!

– Nažalost, taj IDS više ne postoji – niti kao brend niti kao politika. Od najjače istarske stranke u samo nekoliko godina postali smo marginalna stranka sitnih intriga, političkog oportunizma, lošeg upravljanja i unutarnjih sukoba. Ušli smo u ligu beznačajnih stranka, opsjednutih sitnim interesima lidera i njihovih miljenika, lokalnim igrama moći i primitivnim medijskim prepucavanjima. Postali smo stranka bez karaktera koja se bavi isključivo sama sobom.

– Novo vodstvo stranke nije ničime opravdalo povjerenje koje je dobilo od članova. Nema novih programa, aktivnosti niti ideja koje bi vratile povjerenje građana u IDS i stranci dale neku novu energiju. Očekivao sam, recimo, i predlagao da se jasno artikuliraju stavovi oko budućnosti Uljanika, teme da Istrijani plaćaju najskuplju cestarinu u državi, probleme mladih i stambenih politika, jačanju financijske autonomije Istre i brojne druge teme važne za građane Istre. Nažalost, sve je to izostalo.Moj grad, Pula već dvije godine nalazi se u političkoj krizi kojoj se ne nazire kraj. Nema nikakve vizije razvoja grada, nisu realizirani započeti projekti, a kamoli predstavljeni novi. Umjesto da povede pokret za promjene, IDS nijemo i pasivno promatra kako se grad raspada.

– Moja stranka koju danas napuštam već sedam mjeseci nije u stanju izabrati predsjednika podružnice, a kamoli utjeloviti alternativu gradskoj vlasti koja je pokazala neznanje, neiskustvo i nesposobnost(3N).

– IDS je, na žalost, postao umrtvljena stranka bez stava i sadržaja, što se ogleda i u nikad nižem rejtingu stranke. I na žalost, nema naznaka da će se način na koji funkcionira moja stranka promijeniti.

– Oduvijek sam smatrao da se loše stvari događaju zato što dobri ljudi šute. Zbog toga ne mogu više biti dio IDS-a. Ne mogu prihvatiti nerad i pasivnost, ne mogu prihvatiti da mi se brani da budem glasan, da se borim protiv nepravde, da me se poziva na red jer nisam ‘poslušan’ i ‘na liniji’ i da me se želi svesti na političko vegetiranje. Sutra želim svome djetetu reći da sam napravio SVE što sam znao i mogao da ono živi u dobroj zemlji, u naprednoj regiji i razvijenom gradu. To s IDS-om više nije moguće.

– Svojim radom u Saboru i Gradskom vijeću Pule pokazao sam koliko mi je stalo do Pule i Istre. Moj fokus ostaje isti, samo što će moja bitka za Istru i Pulu od sada biti još glasnija, žešća i slobodnija. Od sada djelujem kao nezavisni oporbeni saborski zastupnik i odmah jasno kažem da neću prelaziti ni u jednu stranku. U razdoblju koje je preda mnom, otvarat ću teme koje život znače i dizati tempo i ritam rada, i u Saboru i u Gradskom vijeću.

-Želim jasno istaknuti da u svome radu ostajem beskompromisno dosljedan izvornim idejama IDS-a, progresivnim i liberalnim vrijednostima i apsolutno posvećen napretku Pule, Istre i Hrvatske. Imam veliku podršku građana i na meni je da uz puno rada to povjerenje opravdam. Na samome kraju, želim se zahvaliti svim IDS-ovkama i IDS-ovcima s kojima sam surađivao sve ove godine i s kojima sam realizirao puno izvrsnih projekata. Želim se zahvaliti i svojim kolegama u Saboru, Katarini, Emilu i Tuliu, na korektnoj suradnji. Svima skupa želim da naprave najviše što mogu za svoju sredinu. Ja nastavljam s novom energijom i čvrstim uvjerenjem da je Istra način života za koji ću se nastaviti boriti jako, svugdje i na svim razinama.

– Forza Istra, forza Pula, možemo mi bolje i jače!, zaključuje Lerotić na svom FB profilu.