Sve više mladih ovisno o kladionicama, a one ostvaruju rekordne zarade

Sve više mladih ovisno o kladionicama, a one ostvaruju rekordne zarade

Sportske kladionice i drugi priređivači igara na sreću lani su ostvarili najbolje poslovne rezultate u povijesti.

U Hrvatskoj se sve više ljudi kladi, a kladioničari i vlasnici casina imaju agresivne marketinške kampanje kojima ih privlače. Mladi dobivaju vaučere s besplatnim bonovima, more je legalnih online klubova i kladionica, nogometna je liga preplavljena reklamama za sportsko klađenje.

Takko je kladionica Super sport lani ostvarila 162 milijuna eura prihoda uz rast od 29 posto, a neto dobit iznosila je čak 74 milijuna eura (oko 557 milijuna kuna!).

Na drugom mjestu u Hrvatskoj po prometu se probio Hattrick – Prva sprotska kladionica (PSK) s prihodima od 110 milijuna eura (25 posto više). PSK prošle je godine imao neto dobit od 5,3 milijuna eura.

Hrvatska lutrija pala je s druge na treću tržišnu poziciju s prometom od 101 milijuna eura uz rast od 15 posto. Dobit HL-a iznosila je 4,7 milijuna eura.

Kad je riječ o lokalnim igračima koji se bave priređivanjem igara na sreću, odlično je lani poslovala i koprivnička tvrtka Multi-star koja ima lanac automat klubova na sjeveru Hrvatske. Ostvarili su 10 milijuna eura prihoda uz rast od 49 posto, a dobit je bila veća čak 90 posto i iznosila je 2,67 milijuna eura.

Za to vrijeme psihijatri koji se bave tim problemima upozoravaju na sve više ovisnika o igrama na sreću, posebno među mladima. Kažu kako je Hrvatsku pogodila epidemija ovisnosti. Država, s druge strane, ne čini gotovo ništa, piše DANICA