Ukrajinci: Wagner se povlači iz Bahmuta, može se usporediti s bijegom s bojnog polja nakon poraza

Ukrajinci: Wagner se povlači iz Bahmuta, može se usporediti s bijegom s bojnog polja nakon poraza

Foto: 93. mehanizirana brigada Ukrajinske vojske

U blizini grada Bahmuta u Donjeckoj oblasti, ruske trupe nastavljaju granatirati položaje ukrajinskih snaga. No, proteklog dana tamo se dogodio samo jedan vojni sukob, rekao je glasnogovornik Istočne skupine oružanih snaga Ukrajine Serhij Čerevatij, javlja dopisnik Ukrinforma, pozivajući se na ArmyInform.

“U pravcu Bahmuta okupatori su 250 puta otvorili vatru iz različitih oružja. Naše snage su također pokrenule udare kao odgovor. Time je eliminirano 80 okupatora, 99 ranjeno, a jedan ruski vojnik je zarobljen. Uništene su tri samohodne haubice, jedan sustav elektroničkog ratovanja i jedno skladište streljiva”, rekao je Čerevatij.

Prema njegovim riječima, ruske trupe se sada rotiraju, a plaćenici Wagnerove grupe zamjenjuju se drugim jedinicama.

Osim toga, izvijestio je o situaciji u smjeru Kupjansk. Prema njegovim riječima, tamo je neprijatelj 342 puta otvorio topničku vatru. Dogodila su se dva vojna sukoba i tri zračna napada od strane ruskih osvajača. Likvidirano je 20, a ranjeno 52 okupatora. Dodatno, ukrajinska vojska uništila je ruski top D-20.

Komentirajući akcije ruske Wagner grupe, Čerevatij je naglasio da, unatoč izvješćima ruskih medija o takozvanom uspjehu i postignutim ciljevima, ruske trupe nisu uspjele uspostaviti potpunu kontrolu u Bahmutu u proteklih 10 mjeseci.

Rotacija oskudnih ostataka Wagnerove skupine može se usporediti s bijegom s bojnog polja nakon poraza, dodao je.