Stižu rezultati iz Turske, agencije objavljuju različite rezultate

Stižu rezultati iz Turske, agencije objavljuju različite rezultate

Oba predsjednička kandidata u drugome krugu izbora u Turskoj, aktualni predsjednik Recep Tayyip Erdoğan i njegov protukandidat Kemal Kılıçdaroğlu glasali su u nedjelju, Kılıçdaroğlu u školi u glavnome gradu Ankari, a Erdoğan u Istanbulu. Birališta su zatvorena u 16 sati.

Rezultati državne agencije Anadolija nakon 82,64 obrađenih birališta pokazuju da Erdogan vodi s 53,41 posto, dok Kilicdaroglu trenutno ima 46,59 posto.

Prema rezultatima ANKA-e, Erdogan je trenutno u blagoj prednosti u odnosu na Kilicdaroglua. Odnos u 18:10 sati je 50,67 posto za Erdogana i 49,33 posto za Kilicdaroglua.

Agencije pokrivaju različita birališta, otuda i razlike u brojkama.

Erdogan je obećao da će “izaći kao pobjednik” u drugom krugu. U izjavi na Twitteru turski je predsjednik rekao da je, bez obzira na rezultat, pobjednik prvog kruga prije dva tjedna bila “turska demokracija i turska nacija”, a glasovanje je proteklo u “svečanoj atmosferi koja priliči našoj demokraciji”.

“Turska je pokazala da je jedna od zemalja s najnaprednijom demokratskom kulturom u svijetu. Izaći ćemo kao pobjednici iz izbora 28. svibnja povećanjem stope glasova koju smo dobili 14. svibnja i nadamo se da ćemo postići povijesni uspjeh”, dodao je., prenosi N1