Sve je spremno za veliku proslavu Hrvatske vojske: “Prije 32 godine ona strana nije imala ono što i mi, a to su motiv, želja i hrabrost”

Sve je spremno za veliku proslavu Hrvatske vojske: “Prije 32 godine ona strana nije imala ono što i mi, a to su motiv, želja i hrabrost”

Na zagrebačkom Jarunu obilježava se 32. obljetnica ustrojavanja Hrvatske vojske – Dan Hrvatske vojske i kopnene vojske., piše dnevnik.hr

Program se održava u nedjelju tijekom cijeloga dana, a subotu su održane i generalne probe svega što će građani imati priliku vidjeti. Pokazne vježbe pripadnika Hrvatske vojske, prelet Migova, letački program akrobatske skupine Krila Oluje.

“Evo, tu sam, pogledao sam, sviđa mi se, i evo idem dalje do kraja pogledat”, rekao je Petar.

Drugi to vide kao odličan način da se vojska približi ljudima.

“Svi živimo u istoj Hrvatskoj, isto sve i vojnici i civili“, rekao je Drago i dodao da je zadovoljan opremom.

Na Jarunu je bio i reporter Dnevnika Nove TV, Ivan Čorkalo.

“Interes građana je izuzetno velik. Ovo je jedna velika atrakcija za roditelje s djecom da dođu vidjeti sve ono s čime raspolaže Hrvatska vojska. Kao da je danas službeni dan obilježavanja, a ne sutra. Danas je to sve još samo u najavi, ljudi su znatiželjni i žele vidjeti čime raspolažu hrvatski vojnici. Kakvom sve mehanizacijom i kakvim sve oružjima”, izvijestio je Čorkalo. 

“S veseljem moram reći da smo mi počeli već i danas. Velik je interes građana, a posebno nas veseli veliki interes djece. Sutra nas u 10 sati očekuje TT zbor koji ćemo upotpuniti s više od 250 izložaka raznog naoružanja, opreme, bojnih i ne bojnih sredstava”, rekao je Dražen Ressler, brigadni general.

FOTO: DNEVNIK.HR

Pokazne vježbe zapovjedništva specijalnih snaga Počasno-zaštitne bojne i Hrvatskog ratnog zrakoplovstva krenuti će u 16 sati. Njima će se pridružiti Krila Oluje te će nadlijetati i MIG-ovi. Ressler je spomenuo djecu i njihov interes koji pokazuju. 

“Mi želimo približiti ovaj poziv koji nije lagan, ali je jedan častan poziv. Pozivam mlade da se prijave, da dođu i pokažu interes. Slobodno nam se obrate ovdje tko želi. Kako su djeca mlađa tako njih najviše zanima naoružanje. Nas zanima i srednjoškolska populacija kojima želimo približiti da dođu i da shvate kompleksnost ovog poziva”, izjavio je Ressler. 

“Hrvatska ima i više nego dovoljno vojnika i uvijek je imala više nego dovoljno vojnika. Prije 32 godine, znamo i sami koliko je ona strana bila jača od nas, ali oni nisu imali ono što i mi, a to je motiv, želja i hrabrost”, napomenuo je Ressler i izrazio zadovoljstvo opremom koju Hrvatska vojska posjeduje.

FOTO: DNEVNIK.HR