Dovedena pijana u splitsku policiju pa udarila vježbenicu i rekla da će ubiti nju i njene roditelje

Dovedena pijana u splitsku policiju pa udarila vježbenicu i rekla da će ubiti nju i njene roditelje

Stvari su ovdje bile poprilično jasne, jer je sve izrečeno bilo zabilježeno na video kamerama u policiji.

Uvjetna osuda od 10 mjeseci zatvora s rokom kušnje od četiri godine epilog je nepravomoćnog izricanja presude Ivane K. (38) koja je početkom studenog prošle godine dovedena točno 13 minuta iza ponoći u prostorije Policijske postaje na adresi Pojišanska 2 radi prekršaja protiv javnog reda i mira., doznaje dalmacija news

Dovedena je u alkoholiziranom stanju, inače razvedena majka troje djece, pa prilikom smještanja u prostoriju za zadržavanje, policijskoj vježbenici nije dozvolila da obavi tjelesni pregled tako što je istu udarila rukom u predjelu prsišta i odgurnula. Rekla joj je da će naći gdje ona živi i da će je ubiti i nju i njene roditelje, da je ona nitko i ništa izvan postaje.

Skočili su tada drugi policijski službenici i svladali je pa je smještena u prostoriju za zadržavanje.

Sudilo joj se na Općinskom sudu u Splitu zbog kaznenog djela prisile prema službenoj osobi. Stvari su ovdje bile poprilično jasne, jer je sve izrečeno bilo zabilježeno na video kamerama u policiji.

– Po ocjeni ovog Suda, izricanjem ovako odmjerene kazne mogu se ostvariti ciljevi specijalne i generalne prevencije, zapravo u dovoljnoj mjeri utjecati na okrivljenicu da promijeni svoje ponašanje i suzdrži se od činjenja kaznenih djela, odnosno utjecanja i na sve ostale možebitne počinitelje ovakvih i sličnih kaznenih djela, a i na svjesnost građana o pogibeljnosti kaznenih djela i pravednosti kažnjavanja njihovih počinitelja – u presudi je napisao sudac Mijo Galiot.