Preokret u Zambiji: Pernar je obrisan s liste svjedoka? On povlači neobične poteze

Preokret u Zambiji: Pernar je obrisan s liste svjedoka? On povlači neobične poteze

Danas je u Ndoli ponovo odgođeno suđenje koje se vodi protiv osmero Hrvata zbog nedolaska svjedoka optužbe na sud.

Sud je odgodio današnje ročište i naložio da se svjedoci pod prisilom dovedu na sud.

Ivan Pernar neće svjedočiti protiv Hrvata u Zambiji, otkrila je zambijska novinarka za 24sata. Prema njezinim informacijama, tužiteljstvo je Pernara uklonilo s popisa svjedoka. 

Ivan Pernar danas je na Telegramu najprije objavio dokument s popisom svjedoka, na kojem je njegovo ime vidljivo na posljednjem, 11. mjestu. Potom je podijelio i tekst o tome da je obrisan s popisa svjedoka, a nedugo potom uklonio je fotografiju dokumenta bez dodatnog objašnjenja. 

Obrisao je i objavu u kojoj je objašnjavao zbog čega još nije pozvan na sud. 

“U slučaju zambijskog naroda protiv optuženika ja sam zadnji svjedok  i zato me još nisu pozvali. Jedan od razloga zašto se suđenje razvlači je to što su dovukli onog prevoditelja, pa se sve mora prevoditi što se kaže na sudu i tako sve traje duplo više vremena”, poručio je Pernar u obrisanoj objavi na svojem profilu na Telegramu.

“Sigurno neće sve biti gotovo u petak. Petak je tek nastavak ove pravne agonije u kojoj se optuženici nalaze”, dodao je.

Hrvati u Zambiji - 4Popis svjedoka(Foto: Ivan Pernar)

Isto tako objavio je fotografiju dokumenta Visokog suda u Zambiji na kojoj se vidi popis svjedoka tužiteljstva. Na fotografiji Pernar je naveden kao posljednji, 11. svjedok. Fotografiju je također obrisao.