Ukrao Isusa u Lukavcu, našli su ga: ‘Bio je u kanalu ispod mosta i sad je siguran u našoj crkvi’

Ukrao Isusa u Lukavcu, našli su ga: ‘Bio je u kanalu ispod mosta i sad je siguran u našoj crkvi’

Između 16. i 17. svibnja u Tratinskoj ulici u Lukavcu nepoznati je počinitelj ukrao Isusa s kapelice, ali mu je na križu ostavio ruke

Molili smo nakon mise za počinitelja da dođe k sebi i molitva je urodila plodom. Preko posrednika je javio lokaciju gdje je stavio Isusa. Bio je u kanalu ispod mosta, blizu kapelice i društvenog doma u Lukavcu, rekao je Josip Žagar, župnik Majke Božje Fatimske u Lukavcu. 

– Isus je sad na sigurnom u našoj crkvi te ćemo ga poslati na restauraciju zajedno s rukama. Želimo ga obnoviti i ponovno staviti na mjesto. To je staro umjetničko djelo, napravljeno od lipovine. Zamolio bih sve da ne osuđuju počinitelja jer se čovjeka nikad ne osuđuje. Mi u Lukavcu smo dobro postupili. Molili smo za dobro i sve je dobro završilo – dodao je Žagar. 

Podsjetimo, između 16. i 17. svibnja u Tratinskoj ulici u Lukavcu nepoznati je počinitelj ukrao Isusa s kapelice, ali mu je na križu ostavio ruke. Šteta je, procjenjuje policija, više tisuća eura.

24sata
FOTO: PRIVATAN ALBUM

– Isusu je mjesto ovdje i nadamo se da će se ovamo i vratiti. Naše mjesto ne pamti ovakav slučaj, a nadam se da se više nećemo u medijima pojavljivati po lošem. Ovdje nas ima raznih religija i nacija te nikad nismo imali nikakve probleme zbog toga. Živimo skladan život i nadam se da ćemo tako nastaviti. Poštuj tuđe da bi poštovao svoje – ispričali su nam mještani. , pišu 24sata