Roditelji u Srbiji bijesni jer im masovno odgađaju školske izlete: ‘Vučić nam je uzeo sve autobuse. Sramota!‘

Roditelji u Srbiji bijesni jer im masovno odgađaju školske izlete: ‘Vučić nam je uzeo sve autobuse. Sramota!‘

Vučić 26. svibnja organizira kontraprosvjed za koji je angažirao čak 2.200 autobusa

Zadnja dva petka u Beogradu su održani po brojnosti i odazivu golemi prosvjedi protiv vlasti, zbog čega srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić idući petak 26. svibnja najavljuje kontraprosvjed., piše jutarnji list

Za taj događaj angažirao je čak 2.200 autobusa, kako pišu srbijanski mediji, a neposredna žrtva tog angažmana mogla bi biti – djeca.

Društvenim mrežama kruže poruke roditelja iz školskih Viber grupa u Srbiji koji pišu da su im agencije pomaknule datum ili čak otkazale jednodnevne izlete ili ekskurzije na lokacije u Srbiji, na koje su trebale putovati 26. svibnja. Kao razlog otkazivanja navodi se da “prijevoznik s kojim imaju ugovor neće moći tog dana organizirati prijevoz”.

Kako izvještava Nova.rs, roditelji su se pobunili jer su prijevoznici prije devet mjeseci prihvatili taj termin i destinaciju, te im nije jasno zašto im sada odjednom ne odgovara datum. Je li u pitanju slučajnost ili nešto drugo – roditelji ne znaju. S druge strane, škole tvrde da se ekskurzije odgađaju zbog loših vremenskih uvjeta.

Roditelj školarca iz Osnovne škole „Kneginja Milica“ u mjestu Donji Ribnik kod Trstenika tvrdi za Nova.rs da je i više nego očit oda se put odgađa zbog najavljenog kontraprosvjeda.
„Nitko me neće uvjeriti da je u pitanju kiša, snijeg ili nešto drugo. Poanta je u tome da i učitelji i nastavnici planiraju ići na Vučićev skup, pa ne mogu voditi djecu na planirani izlet. A druga stvar je i to što zapravo niti nema autobusa kada ih je gospodin Vučić sve uzeo. Sramota“, ističe roditelj koji je želio ostati anoniman.
Ekipa Nova.rs kontaktirala je Osnovnu školu u Donjem Ribniku, a ravnateljica Violeta Stevanović tvrdi da planirano putovanje u Sokobanju još uvijek nije otkazano, ali da je agencija predložila novi termin za realizaciju.
„Ekskurzija još uvijek nije otkazana, dobili smo samo ponudu da se otkaže, prije svega, zbog sigurnosti djece. Vidite i sami da su posvuda blokirani putevi, bile su i poplave, dakle i vrijeme je promjenjivo. Zamislite da smo otputovali u Novi Sad u srijedu, a tamo potop“, ističe ravnateljica.
Dodaje da će konačnu odluku o otkazivanju putovanja donijeti Vijeće roditelja na sastanku idućeg tjedna.