Požežanin poginuo na autocesti pred Zagrebom. Kod Ježeva motorom naletio na privremenu prometnu signalizaciju

Požežanin poginuo na autocesti pred Zagrebom. Kod Ježeva motorom naletio na privremenu prometnu signalizaciju

Od siline udarca je odbačen na travu, a na kraju i u zaštitnu ogradu

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac u blizini odmorišta Ježevo u smjeru Zagreba u subotu oko 18:35 sati u teškoj prometnoj nesreći život je izgubio 50-godišnji motociklist iz Požege.

Kako je izvijestila zagrebačka policija, muškarac je motociklom marke Suzuki požeških oznaka vozio “sjevernom polovinom sjevernog kolnika autoceste A3 u smjeru zapada”, i to na dijelu ceste gdje je zbog radova brzina kretanja ograničena na 80 kilometara na sat. U policiji navode da je sva privremena prometna signalizacija na toj lokaciji postavljena vidljivo i pravilno.

Zabio se u prometnu signalizaciju

“Dolaskom do 55. km +700 metara, nije se kretao sredinom obilježene prometne trake, već je skrenuo u desno, u smjeru sjeverozapada, te kotačima naletio na privremeno prometnu signalizaciju postavljenu između trake kojom se prometuje u jednom smjeru i trake za zaustavljanje vozila u nuždi”, priopćila je policija.

Nakon što je izgubio nadzor nad motociklom, nastavio je nekontrolirano kretanje u smjeru sjeveroistoka, sletio izvan kolnika na travnati teren te motociklom naletio na zaštitnu ogradu. U nesreći je vozač na mjestu poginuo, a njegovo tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu., doznaje TELEGRAM