U Zagrebu se danas održava Hod za život: Povorka kreće ispred HNK, a završava na Zrinjevcu

U Zagrebu se danas održava Hod za život: Povorka kreće ispred HNK, a završava na Zrinjevcu

Ovogodišnji moto je “Ne zaustavljaj otkucaje moga srca, daj mi ljubav”

Okupljanje sudionika Hoda za život, obitelj i Hrvatsku počinje danas u 10.30 sati ispred Hrvatskog narodnog kazališta.

Prosvjedna povorka prolazit će Frankopanskom i Ilicom preko glavnog trga do Ribnjaka, gdje se kasnije održava prigodni program.

Organizatori su se požalili da ni ove godine Grad Zagreb nije odobrio zahtjev za vješanjem njihovih zastava na javnim površinama, a pozvali su i medije da objave snimke djetetovih otkucaja srca kako bi poslali poruku da život počinje začećem.

– Predlažem da vi, mediji, objavite snimku razvoja čovjeka od začeća do poroda ili zvuk UZV snimke s otkucajem djetetovog srca, rekla je Marija Romić.

Prosvjedi koje organizira udruga U ime obitelji u kojima se zahtjeva zakonska zabrana pobačaja i zaštita života od začeća, ove godine planirani su u 12 hrvatskih gradova.

Istovremeno se ove subote održavaju u Zagrebu i Vinkovcima, a za 3. lipnja su najavljeni u Varaždinu, Kninu i Metkoviću.

Završetak prosvjednih povorki organiziran je 17. lipnja, kada se održavaju u Sisku, Rijeci i Splitu. Okupljanja su već prethodno održana u Osijeku, Zadru, Imotskom i Slavonskom Brodu.

Ovogodišnji moto je “Ne zaustavljaj otkucaje moga srca, daj mi ljubav”, a vjeruju da će se u povorke pridružiti brojni građani, javne osobe i sportaši kako bi se borili za zaštitu svakog života, a pogotovo onog nerođenog.

– Ne postoji nijedno dijete čiji život nije željen i koje nije željeno od nekoga, izjavila je članica organizacijskog odbora Kristina Kolovrat., piše jutarnji list