Telefonski prijetila ženi, sud joj zabranio kontakt. No, tu istu ženu je onda slučajno srela na ulici…

Telefonski prijetila ženi, sud joj zabranio kontakt. No, tu istu ženu je onda slučajno srela na ulici…

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 11. svibnja 2023., provelo prvo ispitivanje uhićene hrvatske državljanke (1994.) zbog osnovane sumnje na počinjenje dva kaznena djela prijetnje i kaznenog djela nametljivog ponašanja.

Prema informacijama iz Državnog odvjetništva Republike Hrvatske, postoji osnovana sumnja da je osumnjičena 29-godišnjakinja krajem travnja 2023. godine u Varaždinu, dok joj je bila izrečena mjera opreza zabrane ostvarivanja kontakta, u telefonskom razgovoru uputila prijetnje oštećenici te da je 9. svibnja 2023., ponovila joj prijetnje smrću kod slučajnog susreta na ulici, kao i da je od veljače do svibnja 2023. godina poslala drugoj oštećenici veći broj poruka s uvredljivim i uznemiravajućim sadržajem. 

Državno odvjetništvo je podnijelo prijedlog da se protiv osumnjičenice odredi istražni zatvor zbog opasnosti od nedopuštenog utjecaja na svjedoke u postupku i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela te počinjenja kaznenog djela kojim prijeti.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog i odredila osumnjičenoj 29-godišnjakinji istražni zatvor. , piše evarazdin