Ivica Puljak: HDZ i SDP su se ujedinili i organizirali prosvjed….

Ivica Puljak: HDZ i SDP su se ujedinili i organizirali prosvjed….

Gradonačelnik Splita Ivica Puljak oglasio se na facebooku.

Objavu prenosimo u cijelosti:

“Prvi put u povijesti, HDZ i SDP su se ujedinili i zajedno organizirali prosvjed, i to protiv projekta za čije su aktualno stanje sami odgovorni. Riječ je o Small Mallu, projektu kojeg smo naslijedili od prethodnih gradskih vlasti. Odobrili su projekt, no nakon toga godinama nisu omogućili njegovu realizaciju koja obuhvaća i gradnju garaže u centru grada.

Naša administracija odblokirala je projekt i napokon je trebalo početi s gradnjom, ali sada su se HDZ i SDP ujedinili na Gradskom vijeću i bune se protiv toga što ispravljamo sve njihove greške.

Pitam se je li stav SDP-a zaista takav da će rušiti HDZ na način da se s njim ujedinjuje protiv onih koji uvode red, rješavaju probleme i ne skrivaju se iza njih? Ugovore o ovom projektu potpisala je SDP-ova gradska vlast, a mi možemo razgovarati i pokušati ispraviti neke stvari. Međutim, ne možemo nikoga prisiliti da se mijenjaju članci postojećeg ugovora.

Izgradnja javne garaže je pitanje od javnog interesa. Sami takav projekt ne bismo odobrili, ali ugovori su potpisani i ne možemo poništiti niti projekt niti građevinske dozvole koje su izdane. Možemo jedino omogućiti njegovu realizaciju na način na koji su je prethodne vlasti dogovorile ili pustiti da stanje ostane isto još 30 godina i da u centru grada imamo crnu rupu.

Kada govorimo o pravnim mogućnostima, gradske pravne službe upozorile su nas da je jedina alternativa pravni postupak od kojeg bi Grad Split imao milijunske štete. Ujedinjavanje SDP-a i HDZ-a oko ovog projekta, nakon svih grešaka koje su napravili i koje mi sada želimo ispraviti, smatram degutantnim.” -napisao je Puljak