Što naslijediš od mame, a što od tate? 9 karakteristika koje imaš zbog njih

Što naslijediš od mame, a što od tate? 9 karakteristika koje imaš zbog njih

Svi nekada čujemo da izgledamo kao naši roditelji – u tome ima istine.

Neki su pljunuta slika svojih roditelja, a drugi baš i ne. Iako ti to možda ne vidiš, ličiš na svoje roditelje. Rođenjem od mame i od tate naslijediš neke navike i neke karakteristike izgleda. Evo koje od koga!

Za svih ovih 9 stvari možeš zahvaliti svojim roditeljima. Njihovi se geni prenesu na tebe i naslijediš od njih neka obilježja. Za neke su karakteristike tvog izgleda i osobnosti „krivi“ geni tvoje mame, a za neke oni od tvog tate. Što si naslijedila od kojeg roditelja? Znanost kaže da ovih 9 stvari nasljeđujemo od njih, a evo što to točno od koga., piše teen385

1.Fizički izgled – od mame
Razne fizičke osobine naslijedimo od mame: boja kose, tekstura kose, koža, linija kose…

2.Visina – od tate
Iako na visinu utječu i geni i mame i tate, važniji su u ovom slučaju geni od tate jer geni koje naslijediš od njega su oni koji se odnose na stimuliranje rasta, pa tako i samu visinu.

3.Navika spavanja – od mame
Znanost kaže da ovo češće naslijedimo od mame nego od tate. Ako ti je mama noćna ptica ili je ranoranilac, dobre su šanse da ćeš i ti to biti. Ako ima problema sa spavanjem i to možeš naslijediti od nje.

4.Zubi – od tate
Točnije, dentalne probleme nasljeđujemo od tate. Mama ti može imati super zube, ali ako tata ima problema s karijesom, veći razmak između prednjih zubi ili neravne zube – postoje šanse da i ti to imaš zahvaljujući njemu.

5.Raspoloženje i emocije – od mame
Jedno je znanstveno istraživanje potvrdilo da su veće šanse da ovo naslijedimo od mame nego od tate.

6.Rupice u obrazima – od tate
Rupice na obrazima su mnogima slatke, a ako ih tvoj tata nema, onda je vjerojatnije da ih ni ti nećeš imati.

7.Sposobnost gubitka ili dobivanja na težini – od mame
Točnije, od mame možeš naslijediti metabolizam. Iako naslijediš od mame metabolizam, na izgled tvog tijela i sposobnost gubitka i dobivanja na težini utječe i tvoj životni stil. Koliko god da tu ulogu igraju geni, bitne su i druge stvari.

8.Usne – od tate
Kada je u pitanju struktura usnica, tu možeš zahvaliti svom tati. Ako tvoj tata ima pune usne, onda si sretnica jer ćeš ih vjerojatno imati i ti.

9.Otisak prsta – od tate
Iako ne postoje dvije osobe na svijetu koje imaju isti otisak prsta, ipak, kada se rodiš, tvoj je otisak sličniji tatinom. Nisu identični, ali ekstremno slični.