Tko to prijeti ubojstvom premijeru i ministrima ? Ispred Banskih dvora interventna policija…

Tko to prijeti ubojstvom premijeru i ministrima ? Ispred Banskih dvora interventna policija…

Duge cijevi ispred Banskih dvora. Premijer Andrej Plenković i drugi članovi Vlade u petak ujutro su primili prijetnje smrću. Zato je pred zgradom Vlade stigao interventni tim. Policijsko postupanje je u tijeku.

Potvrdio je to premijer Plenković iz Dubrovnika, odgovarajući na pitanja o izvješću SOA-e, podsjetivši i na napad koji se prije tri godine dogodio na Markovu trgu., piše dnevnik.hr

“Nisu to… nonstop se to događa”, naveo je Plenković i na pitanje novinara je li neuobičajeno da je interventna policija na Markovom trgu  dodao: “Ovo su očito malo ozbiljnije doživjeli. Ima toga stalno. Ali ne hvalimo se s time”.

Reporterka Dnevnika Nove TV Petra Buljan izvjestila je da policija ne otkriva gdje su stigli s istragom o tome tko je dojavio kako ima namjeru ubiti premijera i članove Vlade.

“Policija je oglasila šturim priopćenjem u kojem su samo potvrdili da su dobili dojavu i poručili kako su pojačane mjere sigurnosti ispred Banskih dvora. Na Markovu trgu je tijekom dana bilo nekoliko interventnih policajaca”, rekla je Buljan.

“Za zaključiti je da će jače mjere sigurnosti potrajati još neko vrijeme. Sam premijer je podsjetio na napad na Markovu trgu  otprije tri godine kad je ozlijeđen jedan policajac koji je dežurao na ulazu u Vladu. Tada su zbog mjera sigurnosti na Markov trg donesene ograde koje su i dalje tu “, dodala je.

“Što se tiče sigurnosti u Hrvatskoj, nema nekih zabrinjavajućih sigurnosnih izazova. Jedino što se spominje, nastavno na ovaj događaj od jutros je – nema skupina koje bi mogle ugrožavati Hrvatsku, riječ je uglavnom o “vukovima samotnjacima”. Isto tako, u prethodnoj godini je bilo nekoliko slučajeva kad su pojedinci pokušali okupiti nekakve grupe i pokušali su ih naoružavati, a sve u cilju rušenja ustavnog demokratskog poretka”, zaključila je Buljan., donosi dnevnik.hr