Ivan Pernar iz Zambije: Kakva će presuda bit u konačnici tek treba vidjeti, ali po mom sudu, bit će jako teško osporit teze tužiteljstva….

Ivan Pernar iz Zambije: Kakva će presuda bit u konačnici tek treba vidjeti, ali po mom sudu, bit će jako teško osporit teze tužiteljstva….

Svjedok tužiteljstva u optužnici koja se vodi pred Zambijskim sudom u Ndoli protiv osmero uhićenih Hrvata Ivan Pernar ponovo se o slučaju.

Objavu prenosimo u cijelosti:

Rekao je čovjek jedan da većina onoga što ću govoriti na sudu je opće poznato Hrvatskoj javnosti i da to nije nikakva ekskluzivna informacija.

I to je točno, ali nije poznato bilo Zambijskim tužiteljima, a s time tek treba upoznati Visoki sud u Ndoli.

Ljudi misle da ako svi u Hrvatskoj to znamo, da to znaju i u Zambiji ALI NE ZNAJU. Kad sam rekao te informacije tužitelju u Ndoli, pitao sam ga – do you find my informations useful.

A on je na to odgovorio 100% useful.

Drugim riječima, znaju oni što kaže Ministarstvo obitelji u DR Kongu, imaju službenu potvrdu od DR Konga u kojoj jasno stoji jesu li dokumenti o posvajanju autentični, imaju svjedoke koji će potvrditi da su optuženi došli bez djece, a htjeli otići s djecom, sve to oni imaju, ali nisu znali širi aspekt priče, da se godinama tako djecu djecu iz Konga preko Zambije prebacivalo u Hrvatsku i to je zapravo dio u kojem je moja uloga bitna jer je za istražitelje taj slučaj bio poput puzzle s puno dijelova koje je trebalo posložit u cjelovitu priču koja ima glavu i rep.

Osnovna teza tužiteljstva bit će da se radi o organiziranom lancu, u kojem su se osim optuženika iz Hrvatske nalazili i državljani DR Konga i Zambije.

Kakva će presuda bit u konačnici tek treba vidjeti, ali po mom sudu, bit će jako teško osporit teze tužiteljstva., napisao je Pernar