Dokaz da možete sve jesti, ali pod jednim uvjetom: Liječnici se ni pod koju cijenu ne žele odreći ove hrane

Dokaz da možete sve jesti, ali pod jednim uvjetom: Liječnici se ni pod koju cijenu ne žele odreći ove hrane

Bez obzira na to što često upozoravaju na hranu koja nije zdrava, i liječnici su ljudi, postoje namirnice kojih se jednostavno ne mogu odreći

Zdrava prehrana je ključna za zdravlje organizma. Znanstvenici navode da je jedna od glavnih faktora za dugovječnost, ali što je život ako se odreknemo svega, čak i onog malog zadovoljstva poput slatkiša u kojima uživamo?

I liječnici vole slatko
Liječnici također ne mogu bez zalogaja hrane čijih okusa se ne žele odreći. I oni vole pojesti pizzu, čokoladu ili popiti gazirani sok, prenosi Net.hr.

“Četiri do šest dana u tjednu meditiram i vježbam. Smatram da je to ključno za smanjenje stresa. U mladosti sam mogao pojesti cijelo obiteljsko pakiranje sladoleda u jednom dahu. Ipak, nakon što sam liječio nebrojene pacijente s dijabetesom, ograničio sam tu naviku na nekoliko žličica”, rekao je liječnik Femi Akinnagbe koji ne može odoljeti slatkom.

Dermatologinja Mojgan Hosseinipour ljubitelj je tamne čokolade, koju smatra savršenom kombinacijom gorkog i slatkog. “Trudim se jesti uglavnom biljnu hranu, a izbjegavam prerađenu i hranu s visokim glikemijskim indeksom koja može povećati šećer u krvi. Ipak, ponekad žudim za čipsom, kolačima i sladoledom, i to je u redu, sve dok mi to nije svakodnevna navika”, ističe ona.

Ne mogu odoljeti sočnoj pizzi
Za liječnika Richa Josepha, koji se bavi problemima prejedanja i metaboličkog zdravlja, pizza čini važan obiteljski ritual. “Cijela moja obitelj voli pizzu, osobito dvoje male djece. Neprocjenjivo je vidjeti kako im oči zasjaje kada kutije s pizzom prođu kroz naša ulazna vrata. Želim da imaju zdrav odnos s hranom i da nauče jesti stvari u kojima uživaju svjesno, bez osjećaja krivice i umjereno”, pojašnjava.

Sve ove izjave liječnika dokaz su da u svemu možemo uživati, dok ne pretjerujemo.

“S vremena na vrijeme zapravo volim uživati u poslasticama poput sladoleda i piva. Nemojte me pogrešno shvatiti, izbor zdrave prehrane i fizičke aktivnosti je ključan za dobro zdravlje i dug život, ali ponekad je dobar osjećaj prepustiti se užicima”, zaključuje liječnik Akinnagbe, piše Huffington Post.