Susjeda prigovorila Mati jer je bacio lubenicu u plastični otpad. Poludio je

Susjeda prigovorila Mati jer je bacio lubenicu u plastični otpad. Poludio je

Mato (47) proglašen je krivim i osuđen jer je vikao i psovao susjedu umirovljenicu (68) koja mu je prigovorila jer je kore lubenice bacio u kantu za plastični otpad.

Prema presudi, sve se dogodilo u srpnju oko 8.30 sati u Zagrebu, a muškarac je osuđen za remećenje javnog reda i mira.

“Po dolasku s posla, na ulici, neposredno ispred stambene zgrade, u kantu predviđenu za odlaganje plastičnog otpada odbacio je koru lubenice, kojom prilikom mu je prigovorila susjeda, na što je on s ulice vikao i galamio na nju riječima: Je*em ti mater, kurvo, marš!”, navodi se u presudi.


Vikao na ulici

Mato, inače kuhar, branio se kako to uopće nije točno jer je cijeli dan bio na poslu i nije nikakvu lubenicu odbacio mimo posude predviđene za otpad. Ništa se nije dogodilo, kaže, jer i inače njegova majka odlaže otpad, a nije se niti sreo sa susjedom.

Na sudu je svjedočila umirovljenica Barica koja je navela da je bila na prozoru u svom stanu, podigla je rolete i vidjela je s drugog kata susjeda kako “nosi koru od pola lubenice i baca pola lubenice umjesto u prostor miješanog komunalnog otpada, u kantu za plastični otpad”.

“Samo sam mu rekla da lubenica ne ide u plastiku i to ne glasno, ali me je čuo i onda vikao na ulici: ‘Je*em ti mater, kurvo, marš, kujo’. Ulaskom u zgradu ponovno mi je opsovao mater i jako naglo zalupio vrata da se sve treslo.

Kazna 100 eura

Nakon toga pitala me susjeda s trećeg kata ‘jesi ti čula kako je on lupio vratima i kome je on to psovao’, a rekla sam joj da jesam i da je psovao meni”, ispričala je umirovljenica.

Susjeda s trećeg kata također je pozvana na sud gdje je potvrdila riječi umirovljenice. Rekla je da je čula psovke i lupanje ulaznih vrata zgrade.

“Susjedu sam zatekla na stubištu zgrade. Inače, mogu reći da sam dugogodišnji stanar zgrade i da imamo problema s tim susjedom. Stalno su psovke, vika i neprilično ponašanje iz stana gdje živi sa svojom majkom”, rekla je svjedokinja.

Sutkinja je kuhara Matu, dakle, proglasila krivim te ga osudila na novčanu kaznu od 100 eura. Uz to mora platiti 50 eura troškova prekršajnog postupka. Presuda je nepravomoćna, piše Danica.hr.