Zločin u Beogradu je planiran mjesec dana, imao je i spisak djece: ‘On ga je trenirao pucanje’

Zločin u Beogradu je planiran mjesec dana, imao je i spisak djece: ‘On ga je trenirao pucanje’

Prema posljednjim službenim informacijama MUP-a, poginulo je osmero djece i jedan zaštitar. Ranjeno je šestero djece i jedan profesor te škole koji su trenutno zbrinuti u Urgentnom centru i Tiršovoj. Maloljetni K. K. (14) koji je počinio ovaj zločin je učenik ove škole, a pronađen je i lišen slobode u školskom dvorištu.

Kako pišu mediji, 14-godišnji napadač sin je uglednog radiologa.

Imao je spisak djece koju će ubiti

Počela je presica u Vladi Srbije. Na konferenciji se medijima obraćaju ministar prosvjete Branko Ružić, ministrica zdravlja Danica Grujićić i predstavnik MUP-a. 

“Oko 8.40 policija je dobila dojavu o pucnjavi. U 8.42 policiju je nazvao dječak, koji je pucao”, otkrio je predstavnik MUP-a.

“Bio sam na tisuće uviđaja i zločina, ovo je nezapamćeno”, rekao je. 

Na licu mjesta pronađeno je oružje kojim je izvršeno ubojstvo. 

“Zločin je planiran mjesec dana. Dijete je u dužem vremenu planiralo zločin. Izabrao je učionicu jer je bila najbliža ulazu. Vatreno oružje uzeo je od oca”, rekao je.  

“Imao je spisak djece koje je planirao likvidirati. Odredio je prioritetne mete. Sve izgleda kao iz horor filma. Detaljno je planirao kako da uđe u koju učionicu i kako da i koga likvidira”. 

Ubojica je bio žrtva vršnjačkog nasilja, potvrdio je Ružić. 

Uhićen i otac

Srbijanski mediji javljaju kako je uhićen i otac dječaka, a prema neslužbenim informacijama baš ga je on i trenirao pucanje.

“Oba pištolja su bila u legalnom posjedu oca. On tvrdi kako su bili zaključani u sefu, pod šifrom te da je dijete očito znalo koja je ona.”