Užas u Beogradu: Učenik pucao po učiteljici i djeci na satu, više ubijenih

Užas u Beogradu: Učenik pucao po učiteljici i djeci na satu, više ubijenih

U OŠ Vladislav Ribnikar u Beogradu došlo je do masovne pucnjave. Učenik u dobi od 14 godina je ušao naoružan u školu i počeo pucati jutros oko 8 sati. Prema posljednjim informacijama ubio je zaštitara. Mediji neslužbeno navode i da je ubijeno nekoliko učenika., javlja N1

11:03

Oglasilo se Ministarstvo prosvjete

Zbog tragedije koja se jutros dogodila u OŠ „Vladislav Ribnikar“ kada je učenik te škole pucao na učenike i zaposlene pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova vrše očevid, objavilo je srpsko Ministarstvo prosvjete.

Ministar prosvjete Branko Ružić je odmah po saznanju o događajima u školi otišao na lice mjesta.

Sve relevantne informacije u vezi s tragedijom i okolnostima pod kojima se dogodila priopćit će MUP, dok će se nadležne zdravstvene ustanove oglašavati o stanju ozlijeđenih.

10:59

Srpski mediji: Osmero djece ubijeno u školi u Beogradu

Osmero djece, zaštitar i nastavnica, ubijeni su u pucnjavi u osnovnoj školi u Beogradu, javljaju srpski mediji, prenosi Hina.

Na njih je pucao učenik 7. razreda. 

10:54

Potresni prizori ispred škole

Ispred škole na Vračaru u Beogradu gdje se jutros dogodila pucnjava u kojoj je više ozlijeđenih i mrtvih, prolaznici i novinari svjedoče potresnim prizorima.

Djeca su potresena, prestrašena i uplakana, a roditelji ih grle.

0:47

Reporter N1: Preminula nastavnica

Reporter N1 javlja da je od posljedica ranjavanja preminula nastavnica.

10:45

Majka učenice: Dijete mi je još u šoku, ne možemo je smiriti

Majka jedne od učenica u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru izjavila je novinarima da je njezino dete u potpunom šoku i da je ne mogu smiriti nakon pretrpljenog stresa.

Na sreću, njezino dete je prošlo neozlijeđeno, ali je naglasila da će ovo ostaviti veliku traumu na djevojčicu.

10:38

Otac djevojčice koja je bila u učionici: Pucao prvo u nastavnicu pa po djeci

Otac djevojčice koja je istrčala iz učionice tijekom pucnjave kaže da mu je ona prenijela da je u pitanju njihov školski kolega, inače odličan đak, koji je ušao u učionicu s hladnim izrazom lica i pucao.

“Moja kćerka je bila upravo u tom razredu, ona je bila u učionici gdje je taj dečko ispalio prvo pucnje u nastavnicu, a onda je krenuo pucati po djeci koja su bila ispod stolova, i moje dijete istrčalo van”, naveo je za N1 ovaj otac. On je rekao da su tada imali čas povijesti.

Kako je rekao, kada je došao ispred škole bilo je puno policije, vidio je psihologa, nastavnika…

“Nitko ne zna ništa da vam kaže, svi su bili u šoku, mnogo policije je došlo, pucao je na dežurne u školi..”, navodi otac i dodaje da su svi u šoku da je baš taj dječak napravio ovakvu stvar.

10:36

Djevojčica na reanimaciji, dva dječaka ranjena

Prema neslužbenim informacijama portala N1, nakon pucnjave u OŠ “Vladislav Ribnikar” u centru Beograda jedna djevojčica je na reanimaciji, dok su dva dječaka ranjena.

Roditelji izrevoltirani zidom šutnje policije ušli su u verbalni okršaj s pojedinim policajcima koji čuvaju poprište zločina.

10:32

Više mrtvih u pucnjavi u školi, roditelji ne znaju gdje su im djeca

Čuvar nije jedina žrtva pucnjave u školi u Beogradu, roditelji ne znaju gdje su im djeca, javlja N1 Srbija. Prema neslužbenim informacija čuvar u osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u centru Beograda nije jedina žrtva u pucnjave koja se dogodila u srijedu ujutro.