Milanović se na proslavi Dana grada prisjetio svog prvog dolaska u Vukovar: ‘Bilo je to ’89 i ostao sam osupnut’

Milanović se na proslavi Dana grada prisjetio svog prvog dolaska u Vukovar: ‘Bilo je to ’89 i ostao sam osupnut’

Došao sam s prijateljem na autoservis iz Zagreba. Imao je Opela. Dakle, nije išao u Ljubljanu, išao je 300 kilometara od Zagreba. Vidio sam grad, vidio sam kako izgleda i ostao ospunut koliko je to bilo iznad mojih očekivanja i predrasuda, prisjetio se hrvatski predsjednik svog prvog dolaska u Vukovar

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović sudjelovao je danas na svečanoj sjednici vukovarskog Gradskog vijeća povodom obilježavanja Dana Grada Vukovara i zaštitnika sv. Filipa i Jakova. U svom prigodnom govoru između ostalog se prisjetio i svog prvog susreta s Vukovarom, te mu zaželio da bude ono što je bio krajem ’80 – ih godina prošlog stoljeća.

“Ovaj grad sam prvi put upoznao 1989. godine i tada sam malo znao o njegovoj politici i o etničkim odnosima. Došao sam s prijateljem koji je bio stariji od mene 15 -ak godina na autoservis iz Zagreba. Imao je Opela. Dakle, nije išao u Ljubljanu, išao je 300 kilometara od Zagreba. Vidio sam grad, vidio sam kako izgleda i ostao ospunut koliko je to bilo iznad mojih očekivanja. Imao sam predrasuda nekog tko je odrastao u Zagrebu. Želim vam da opet budete taj faktor i da nikad više ne bude potrebe da kažemo ono ‘Pomozite Vukovaru’ nego da Vukovar bude taj koji će pomagat drugima. To je pozicija u kojoj ste bili. Nadam se da će i politika ovdje polako poprimiti više revijalne, pa i dosadne tonove nego što je to bio slučaj do sada”, kazao je predsjednik Milanović obračajući se okupljenom mnoštvu, piše Danas.hr.