Medvedev: Nemamo više opcija. Moramo eliminirati Zelenskog

Medvedev: Nemamo više opcija. Moramo eliminirati Zelenskog

BIVŠI ruski predsjednik Dmitrij Medvedev je komentirao navodni ukrajinski napad dronovima na Kremlj. Istaknuo je kako nakon ovog čina Moskva više nema drugih opcija, nego da “eliminira” ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog i njegovu “kliku” u Kijevu.

U svojoj objavi na Telegramu je ponovio tezu Moskve kako se radi o “terorističkom činu”. Medvedev, koji se trenutno nalazi na dužnosti zamjenika predsjednika Vijeća sigurnosti, pozicionirao se kao blizak Putinov suradnik i oštri kritičar Kijeva, piše Sky News

Podsjetimo, Kremlj je ranije danas naveo da su u napadu korištena dva drona, ali ih je onesposobila ruska obrana. “Putin nije ozlijeđen, a na zgradama Kremlja nema materijalne štete”, priopćio je Kremlj. 

Zelenski zanijekao odgovornost

“U srijedu navečer kijevski režim je pokušao napasti rezidenciju ruskog predsjednika Vladimira Putina u Kremlju koristeći bespilotnu letjelicu. Dvije bespilotne letjelice bile su usmjerene prema Kremlju. Kao rezultat pravovremenih akcija koje su poduzele vojska i specijalne službe uz korištenje radarskih sustava za ratovanje, dronovi su onesposobljeni”, dodali su. 

Zelenski je naknadno zanijekao odgovornost Kijeva. “Mi ne napadamo Putina ili Moskvu, mi se borimo na našem teritoriju. Branimo svoja sela i gradove”, poručio je. , prenosi index